Ρ. Λουτσέσκου: Η τακτική κάνει τη διαφορά- Κοιτάμε μόνο τα δικά μας παιχνίδια

|
ΤΑΚΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΕΛΗΣ

Για το καταπληκτικό ξεκίνημα του ΠΑΟΚ μετά την ανάπαυλα των γιορτών τον Αζεβέδο αλλά και τον ποιον θεωρεί τον μεγαλύτερο αντίπαλο του ΠΑΟΚ στη μάχη του πρωταθλήματος μίλησε μεταξύ άλλων ο προπονητής του “Δικεφάλου”, Ραζβάν Λουτσέσκου.

Διαβάστε τα όσα δήλωσε στην κάμερα της Novasports σύμφωνα με το paokfc.gr

Για την πίεση του πρωταθλητισμού και το κλίμα στην Θεσσαλονίκη:

«Η αλήθεια είναι πως δεν εστιάζουμε σ’ αυτή την πίεση. Ίσως αυτή δημιουργείται στον προπονητή απ’ τους δημοσιογράφους. Εμείς προσπαθούμε να κάνουμε τη δουλειά μας και να προετοιμάζουμε κάθε παιχνίδι όπως πρέπει. Το μήνυμα της πόλης, όχι μόνο αυτή την εβδομάδα, αλλά όλο το προηγούμενο διάστημα, είναι να πάρουμε το νταμπλ» .

Για τα διπλά σε δύσκολες έδρες και την διαφορά με το ξεκίνημα της σεζόν:

«Είναι πολύ διαφορετικό το πρώτο διάστημα, οι παίκτες έχουν κατανοήσει πολύ περισσότερο την κατάσταση. Μπορούμε να παραλληρήσουμε την πορεία μας με το χτίσιμο ενός σπιτιού. Είναι σαν να ρωτάμε την πρώτη εβδομάδα και την τελευταία σε τι φάση βρίσκεται η κατασκευή του σπιτιού. Η δυναμική μιας ομάδας αλλάζει συνεχώς. Ένας παίκτης μπορεί να τραυματιστεί, να φορμαριστεί ή να φύγει κάποιος ή να αποκτηθεί κάποιος άλλος. Το σημαντικό είναι να έχει μια συγκεκριμένη φιλοσοφία η ομάδα» .

Για την κατάσταση του Αζεβέδο και τη μελλοντική χρησιμοποίηση του Βιεϊρίνια στη φυσική του θέση:

«Ο Αζεβέδο πήρε το πρώτο του 90λεπτο, είναι πλέον υπολογίσιμο μέλος της ομάδας. Δεν ξέρω αν είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνουμε αλλαγή στην ομάδα, καθώς έχουμε βρει ισορροπία και ο Βιεϊρίνια έχει κάνει πολύ καλά παιχνίδια στη θέση που αγωνίζεται τώρα» .

Για το αν πιστεύει πως η άμυνα φέρνει τις νίκες, όπως λέει το ρητό:

«Σε ό,τι αφορά το ρητό ο κόσμος μας είναι πάντα δίπλα μας ανεξάρτητα απ’ τον τρόπο που αγωνιζόμαστε. Οι παίκτες μας μ’ αυτόν τον τρόπο νιώθουν «περισσότερο» ποδοσφαιριστές με τον κόσμο στο πλάι του. Η οργάνωση που έχει μια ομάδα είναι πολύ σημαντική. Υπάρχει πολλή τακτική στην καθημερινότητα, είναι βαρετό ίσως για τους παίκτες, αλλά αυτή είναι που κάνει τη διαφορά» .

Για το αν θεωρεί την ΑΕΚ ή τον Ολυμπιακό ως τον μεγαλύτερο αντίπαλο, ή αν πιστεύει πως ο ΠΑΟΚ έχει να φοβηθεί μόνο τον εαυτό του:

«Πρέπει να κοιτάξουμε την δική μας δουλειά και αυτό είναι το πιο σημαντικό στοιχείο, αρχής γενομένης απ’ το παιχνίδι της Δευτέρας κόντρα στην ΑΕΛ. Το ίδιο ισχύει και για τους παίκτες. Δεν πρέπει να αποσπάται η προσοχή και η ενέργεια τους με οποιαδήποτε άλλη ομάδα, παρά μόνο να ασχολούνται με το δικό μας παιχνίδι» .

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.