Δ. Σαλπιγγίδης: Ο ΠΑΟΚ μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα

|
ΤΑΚΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΕΛΗΣ

Στην προσπάθεια που κάνει ο ΠΑΟΚ να κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα, το σημερινό παιχνίδι κυπέλλου κόντρα στον Ατρόμητο, αλλά και τους αντιπάλους του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο παλαίμαχος παίκτης της ομάδας, Δημήτρης Σαλπιγγίδης.

Εκπτώσεις για όλους από -70% στα PAOK FC Official Stores

Αναλυτικά όσα είπε ο πρώην επιθετικός του ΠΑΟΚ στον Arena FM:

Για τα ζευγάρια του κυπέλλου ΠΑΟΚ-Ατρόμητος και Ολυμπιακός-ΑΕΚ: “Είναι δύο πολύ δυνατά παιχνίδια. Είναι τέσσερις ομάδες που το επίπεδό τους είναι αρκετά υψηλό και συνεπώς πιστεύω ότι θα γίνουν τέσσερα πολύ όμορφα παιχνίδια.

Για το ΠΑΟΚ-Ατρόμητος: “Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, καθώς ο Ατρόμητος φέτος κάνει μία πολύ καλή πορεία. Είναι μία ομάδα, που έχει ταυτότητα στον αγωνιστικό χώρο. Είναι ένας δύσκολος αντίπαλος, αλλά ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί για την πρόκριση, αν παραμείνει σοβαρός και δεν έχει ατυχίες”.

Για το τι πρέπει να επιδιώξει να κάνει ο ΠΑΟΚ: “Το πιο σημαντικό είναι να μην δεχτεί γκολ. Από εκεί και πέρα, υπάρχει και το δεύτερο παιχνίδι για να διορθώσεις τα λάθη σου. Αν ο ΠΑΟΚ είναι σοβαρός, νομίζω ότι δεν θα έχει πρόβλημα, χωρίς να σημαίνει ότι δεν θα δυσκολευτεί”.

Για το Ολυμπιακός-ΑΕΚ: “Εκεί οι πιθανότητες είναι περισσότερο μοιρασμένες. Είναι δύο ομάδες, που μαζί με τον ΠΑΟΚ, διεκδικούν το πρωτάθλημα. Θα παιχτεί στο ποια ομάδα δεν θα δεχτεί γκολ στην έδρα της: αυτή θα είναι και το φαβορί για να περάσει στην επόμενη φάση. Είναι μεγαλύτερη η δυσκολία να μην έχεις καλό αποτέλεσμα και να πρέπει ν’ ανατρέψεις τις προσδοκίες στο 2ο ματς”.

Για το πρωτάθλημα, που είναι το πιο ανταγωνιστικό των τελευταίων δεκαετιών: “Είναι πιο ελκυστικό το πρωτάθλημα, γιατί το διεκδικούν περισσότερες από μία ομάδες, όπως, επίσης, και όλες οι υπόλοιπες ομάδες διεκδικούν τις πιθανότητες να παραμείνουν στην κατηγορία. Αυτό δίνει ένα κίνητρο στον κόσμο να το παρακολουθεί παραπάνω”.

Για τις πιθανότητες των ΠΑΟΚ, Ολυμπιακού και ΑΕΚ: “Οι διαφορές τους και οι αποστάσεις τους είναι πολύ μικρές. Η ομάδα που θα έχει τη διάρκεια, θα έχει και τις περισσότερες πιθανότητες να το διεκδικήσει. Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να πάρει το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ”.

Για το από πού πιστεύει ότι θα εξαρτηθεί η κατάκτηση του πρωταθλήματος: “Πολλές φορές εξαρτάται από το αν έχεις απώλειες στα θεωρητικά εύκολα παιχνίδια. Η ομάδα με την περισσότερη διάρκεια και σταθερότητα στην απόδοσή της, θα έχει τις περισσότερες πιθανότητες”.

Για το αν είναι πλεονέκτημα για τον ΠΑΟΚ το γεγονός ότι έχει και τα δύο ντέρμπι στην έδρα του: “Θεωρητικά είναι πλεονέκτημα. Είναι σίγουρα θετικό, όμως, πρέπει να έχεις διάρκεια και να πάρεις και τα υπόλοιπα παιχνίδια”.

Για το ατού του φετινού ΠΑΟΚ: “Είναι μία ομάδα που δύσκολα θα την πλησιάσεις για να έχεις τελική προσπάθεια, ομάδα που δεν δίνει πολλά περιθώρια. Είναι οδηγός του παιχνιδιού, έχει ταυτότητα μέσα στον αγωνσιτικό χώρο, ξέρει τι θέλει, ξέρει το παιχνίδι που θέλει να παίξει.

Για το πλούσιο ρόστερ: “Σ’ έναν μαραθώνιο πρωταθλήματος, το να έχεις πολλές επιλογές και την στιγμή που κάποιοι παίκτες σου είναι κουρασμένοι, είναι σημαντικό να έχεις τη δυνατότητα να τους αντικαταστήσεις με ισάξιους”.

Για την παρουσία του Βιερίνια: “Δεν υπάρχει λόγος να μπαίνουμε στη διαδικασία να κρίνουμε και να συζητάμε για τους ποδοσφαιριστές και να λέμε την άποψή μας για την ομάδα. Ο Βιερίνια είναι σίγουρα πιο πλούσιος σε εμπειρίες και θεωρώ ότι ακόμα μπορεί να δώσει περισσότερα”.

Για το αν μπορεί με την εμπειρία του ο ΠΑΟΚ να πάρει ένα παιχνίδι: “Αυτό είναι εμφανές, το βλέπει όλος ο κόσμος. Δεν χρειάζεται να έχεις ιδιαίτερη εμπειρία για να το καταλάβεις”.

Για το τι θα πρέπει να προσέξει ο ΠΑΟΚ για να κατακτήσει το πρωτάθλημα: “Είναι μέσα στις δυνατότητες του ΠΑΟΚ να το καταφέρει: έχει πλούσιο ρόστερ, έχει παίκτες που μπορούν να ξεκουραστούν και ν’ αντικατασταθούν από ισάξιους…”

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.