Συνάντηση με θέμα την καθιέρωση της τεχνολογίας του Video Assistant Referee στο ελληνικό πρωτάθλημα πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο γραφείο του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά, με την συμμετοχή του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη και του προέδρου της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένου.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το sdna.gr, οι τρεις άνδρες συμφώνησαν ότι το σχέδιο θα προχωρήσει οριστικά από τη νέα σεζόν και βρίσκεται ήδη σε πολύ προχωρημένο στάδιο, με την ΕΠΟ να έχει παραδώσει ολοκληρωμένη και εμπεριστατωμένη μελέτη.

Δεν είναι αυτό όμως το καθοριστικό κομμάτι του πρότζεκτ, καθώς απ’ ότι φαίνεται η συμβολή του Νίκου Παππά είναι καταλυτική: Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, με ενέργειες του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, όλο το κόστος για το VAR έχει ήδη ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, μετά από συμφωνία με το Υπουργείο Οικονομικών. Συνεπώς, το σχετικό κονδύλι που θα απαιτηθεί ώστε να εγκατασταθεί σε όλα τα γήπεδα της Super League η απαραίτητη υποδομή για την λειτουργία του VAR, έχει ήδη βρεθεί.

Παράλληλα, άμεσα (ίσως και την επόμενη εβδομάδα) αναμένεται να προκηρυχθεί και ο διαγωνισμός ώστε να αναδειχθεί η εταιρία που θα αναλάβει την υλοποίηση του πρότζεκτ, σύμφωνα πάντα με το sdna.gr.

Η ΕΠΟ από την πλευρά της, θα αναλάβει την εκπαίδευση των διαιτητών, μαζί με την FIFA που θα δώσει τις κατευθυντήριες γραμμές. Αυτό θα γίνει μέσα στο καλοκαίρι, ώστε οι διαιτητές να είναι έτοιμοι του χρόνου και να έχουν ένα πολύτιμο βοήθημα που ήδη λειτουργεί σε αρκετές χώρες του εξωτερικού.

Στη συνάντηση που έγινε σήμερα το πρωί στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, ο Νίκος Παππάς του οποίου η συμβολή αποδεικνύεται καθοριστική, εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι σε επίπεδο διαφάνειας και αξιοπιστίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο, το VAR θα βοηθήσει τα μέγιστα.