Στην έλλειψη ρυθμού στο δεύτερο ημίχρονο στάθηκε ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Ηλίας Παπαθεοδώρου, στις δηλώσεις που έκανε μετά την βαρία ήττα που γνώρισε από την Λούντβιγκσμπουργκ στο "Παλατάκι".

Φτιάξε τα πιο ΠΑΟΚ Χριστούγεννα στα PAOK FC Official Stores

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο προπονητής του "Δικεφάλου":

«Αρχικά, θέλω να συγχαρώ την MHP για τη νίκη. Προσπαθήσαμε να κοντρολάρουμε το παιχνίδι και να ματσάρουμε την ενέργεια. Παίξαμε πολύ καλά στο πρώτο ημίχρονο, ειδικά στην επίθεση, αλλά ήταν δύσκολο για εμάς να κρατήσουμε αυτό τον ρυθμό για 40 λεπτά. Το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν καταστροφικό για εμάς, αλλά θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την προσπάθεια τους. Πρέπει να συνεχίσουμε, το Σάββατο έχουμε ένα μεγάλο ματς και θα πρέπει να ξεκουραστούμε σήμερα και από αύριο να προετοιμαστούμε για το ματς με την ΑΕΚ».

Για το αν το παιχνίδι πήγε στον ρυθμό που ήθελαν οι Γερμανοί: «Στο πρώτο ημίχρονο πήραμε 20 πόντους από το low post. Αυτό σημαίνει ότι θέλαμε να φύγει η μπάλα από τα χέρια των περιφερειακών μας παικτών, να παγώσουμε τον ρυθμό και να ισορροπήσουμε τις επιθέσεις μας και για αυτό τον λόγο θεωρώ ότι είχαμε το προβάδισμα στο πρώτο ημίχρονο. Ο ρυθμός μπορεί κάποιες φορές να σε παρασύρει. Δεν θεωρώ ότι πήραμε βιαστικές επιθέσεις ή ότι τρέξαμε πολλές φορές, παρά μόνο όταν είχαμε το πλεονέκτημα».

Για το αν η διαιτησία επηρέασε παραπάνω από όσο θα έπρεπε τους παίκτες: «Ο τρόπος που αγωνίζεται η συγκεκριμένη ομάδα, πέρα από τον ρυθμό, έχει πάρα πολλές σωματικές επαφές. Θεωρώ ότι παίζει πάνω από το όριο του φάουλ σε κάθε κατοχή σε άμυνα και επίθεση. Όταν κάτι δεν σου πηγαίνει καλά, όπως σε εμάς από το 27΄και έπειτα, τότε είναι εύκολο να ξεφύγεις, να χάσει τον έλεγχο και να παρασυρθείς. Αυτό δικαιολογείται, καθώς το παιχνίδι ήταν πάρα πολύ σκληρό, αλλά αυτό ήταν μέρος του παιχνιδιού και το γνωρίζαμε».