Για το παιχνίδι με τη Ζιελόνα Γκόρα, αλλά και τη δύσκολη συνέχεια σε πρωτάθλημα και Ευρώπη μίλησε ο Κάιλ Γουίβερ.

Μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ Άρης, ο Κάιλ Γουίβερ επεσήμανε για το αυριανό παιχνίδι με την πολωνική ομάδα, την οποία γνωρίζει πολύ καλά από την περυσινή θητεία του στην Pierniki Torun: “Παίζουν πολύ καλά στην έδρα τους και προσπαθούν πάντα να εκμεταλλευτούν το πλεονέκτημα που έχουν. Είναι μια ομάδα που έχει τον ίδιο 'κορμό' τα τελευταία χρόνια και γνωρίζει πολύ καλά ο ένας το παιχνίδι του άλλου. Δεν θα πρέπει να τους επιτρέψουμε να βρουν το ρυθμό τους, γιατί “χτίζουν” πάνω σ' αυτό και αποκτούν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση”.

Η ομάδα αναζητεί το πρώτο “διπλό” στο Basketball Champions League, για να συνεχίσει να διατηρεί ελπίδες πρόκρισης στους “16” του θεσμού. “Το πιο σημαντικό είναι να κερδίζεις στο γήπεδο σου, όμως αν καταφέρουμε να πάρουμε νίκες μακριά από την έδρα μας, θα αυξήσουμε τις πιθανότητες πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Θα πρέπει να παρουσιαστούμε καλύτεροι και με μεγαλύτερη συγκέντρωση, όταν αγωνιζόμαστε εκτός έδρας. Αυτό θα μας βοηθήσει να πάρουμε τις νίκες που θέλουμε”.

Ο Άρης επικράτησε στην πρεμιέρα της διοργάνωσης των Πολωνών με 70-64, στο “Nick Galis Hall” κι ο αγώνας εκείνος θα μπορούσε να αποτελέσει “οδηγό” για τους κίτρινους, σύμφωνα με τον 31χρονο παίκτη. “Θα πρέπει να παίξουμε δυνατή άμυνα και να μην τους αφήσουμε να κάνουν το παιχνίδι τους, κάτι που πετύχαμε σε μεγάλο βαθμό, στην πρώτη αναμέτρηση. Προφανώς έχουν αλλάξει αρκετά ειδικά στην ομάδα μας, σε σχέση με το ματς του πρώτου γύρου, αλλά θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να μείνουμε ενωμένοι”.

Ανεξάρτητα με τη σύνθεση, με την οποία αγωνίζεται, ο Άρης είναι υποχρεωμένος να μάχεται σε κάθε αγώνα, όπως τόνισε ο Γουίβερ. “Πρέπει να παίξουμε. Το μπάσκετ δεν σταματά ποτέ. Τα παιχνίδια διαδέχονται το ένα το άλλο σε μικρό χρονικό διάστημα. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό και αποτελεί μια νέα πρόκληση για όλους μας. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι, καλά προετοιμασμένοι και να παλέψουμε, δίνοντας τον καλύτερο μας εαυτό”.