Ο πανεπιστημιακός καθηγητής, Ευάγγελος Μαρκόπουλος, ο οποίος καταφέρθηκε εναντίον του Γιάννη Αντετοκούνμπο με ρατσιστικό σχόλιο (δείτε εδώ), έδωσε την δική του απάντηση μετά την έκταση που πήρε το θέμα. 

Συγκεκριμένα, σε μια ανάρτηση στο Facebook, όπου ο Έλληνας διεθνής τραγουδούσε τον Εθνικό Ύμνο με τους Έλληνες στο Κλίβελαντ, ο καθηγητής Ευάγγελος Μαρκόπουλος σχολίασε από κάτω με άκρως ρατσιστικό τρόπο, γράφοντας:

"Μας ζάλισε ο μαύρος που το παίζει Έλληνας. Έως εδώ. Δεν ξεχνάμε το καλοκαίρι. Μας έγραψε στα αρ....α του όλους μας, την Εθνική ομάδα και την σημαία μας".

Αργότερα, ο ίδιος έγραψε σε ανάρτηση στο προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook: 

"Σχετικά με το σχόλιό μου για τον Αντετοκουμπο θα ήθελα να αναφέρω πως δημοσιευτηκαν αποσπάσματα του διαλόγου καθως και αποσπάσματα της συζητήσεως μου με τον δημοσιογράφο. Έλληνας είναι αυτός που δείχνει την διαχρονική αγαπη του για την πατρίδα. Είχαμε και έχουμε πολλούς ξενους που τίμησαν την πατρίδα και έχουν θεση στην καρδιά μας όπως ο Μπατίστα, ο Σχορτσιανίτης και άλλοι πολλοί. Το θέμα δεν είναι με τους ξένους που γίνονται Έλληνες αλλά με αυτούς που δηλώνουν Έλληνες και αρνούνται να υπηρετήσουν την πατρίδα όταν αυτή τους καλεί. Άλλα είπα, άλλα γραφτήκαν, και απορώ πως πήρε διάσταση ένα θέμα που το καλοκαίρι δέχτηκε σκληρή κριτική από χιλιάδες κόσμο".