Νικηφόρο πέρασμα του ΠΑΟΚ από το Ρέθυμνο

|
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ

Ο ΠΑΟΚ νίκησε το Ρέθυμνο με 79-73 στο κλειστό γυμναστήριο “Μελίνα Μερκούρη”, στην αναμέτρηση με την οποία άνοιξε η αυλαία της 6ης αγωνιστικής της Basket League.

Όλα τα αυθεντικά προϊόντα του ΠΑΟΚ μόνο στο PAOK FC Official Store

Ο Δικέφαλος του Βορρά πήρε την δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα (μετά από αυτήν στο ντέρμπι με τον Άρη) και τρίτη συνολικά (3-3), παίρνοντας βαθμολογική αλλά και ψυχολογική ανάσα. Επίσης, ήταν η πρώτη του φετινή εκτός έδρας νίκη στην Α1. Στον αντίποδα, η ομάδα του Ρεθύμνου υπέστη την τέταρτη σερί ήττα της και πέμπτη συνολικά (1-5).

Οι “ασπρόμαυροι” κυριάρχησαν στο β΄ ημίχρονο του παιχνιδιού και πήραν μία σπουδαία εκτός έδρας νίκη, παρότι οι Κρητικοί μείωσαν στο τέλος και προσπάθησαν να διεκδικήσουν την ανατροπή στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου ξέφυγε με +7 πόντους (38-45) στο φινάλε της β΄ περιόδου και πήγε με διαφορά ασφαλείας στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, αν και το ματς ήταν ντέρμπι στα δύο πρώτα δεκάλεπτα. Οι Θεσσαλονικείς μπήκαν δυνατά και αποφασιστικά στην γ΄ περίοδο και ουσιαστικά “καθάρισαν” τον αγώνα, ανεβάζοντας τη διαφορά πάνω από τους +10 πόντους. Διατήρησαν το προβάδισμα και στο δ΄ δεκάλεπτο και αντέδρασαν με ψυχραιμία όταν οι γηπεδούχοι πάλεψαν για να γυρίσουν το παιχνίδι προς το τέλος του.

Κορυφαίος του ΠΑΟΚ ήταν ο Ουσμάν Κρουμπάλι (πριν τον αγώνα ήταν αμφίβολη η συμμετοχή του λόγω τραυματισμού) που πραγματοποίησε ίσως την καλύτερη εμφάνισή του με την ασπρόμαυρη φανέλα, πετυχαίνοντας 18 πόντους. Εξαιρετικός ήταν και ο Λίνος Χρυσικόπουλος που είχε 13 πόντους και πέτυχε κάποια πολύ κρίσιμα καλάθια. Καθοριστικά ήταν και τα καλάθια του Ζάρα στα τελευταία δευτερόλεπτα, όταν πλησίασε στο σκορ το Ρέθυμνο, με τον Έλληνα γκαρντ να τελειώνει το ματς με 11 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 23-20, 38-45, 50-61, 73-79

ΡΕΘΥΜΝΟ: Ντάνιελς 6 (9 ριμπάουντ), Κώττας, Γιαννόπουλος 12 (4/8 τρίποντα), Ρόμπερτσον, Άρμστεντ 19 (4/8 δίποντα, 3/7 τρίποντα, 2/4 βολές, 6 ασίστ, 5 κλεψίματα), Γκούντγουιν 8 (6 ριμπάουντ), Χριστοδούλου 15 (1), Μούντι 11 (3/12 σουτ), Λι 2.

ΠΑΟΚ: Κλάσεν 6 (1/6 δίποντα, 4/6 βολές), Χρυσικόπουλος 13 (2), Κόνιαρης 10 (5 ριμπάουντ, 10 ασίστ), Τζόουνς, Τρις 7, Κρουμπάλι 18 (8/13 δίποντα, 2/2 βολές, 10 ριμπάουντ), Τσόχλας 8 (2), Μαργαρίτης 1, Ζάρας 11, Κατσίβελης 5.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.