Η Σερβία στον τελικό του Ευρωμπάσκετ, απέκλεισε τη Ρωσία

|
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ

Η Σερβία νίκησε με 87-79 τη Ρωσία και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό του Ευρωμπάσκετ 2017, που θα διεξαχθεί το βράδυ της Κυριακής (17/9 – 21:30) στο “Σινάν Ερντέμ” της Κωνσταντινούπολης. Εκεί θα αντιμετωπίσει την Σλοβενία.

Το ζευγάρι του μικρού τελικού του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που θα γίνει το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 17:00, είναι το Ισπανία-Ρωσία.

Οι Σέρβοι, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μπογκντάνοβιτς που ολοκλήρωσε τον ημιτελικό με 24 πόντους πραγματοποιώντας άλλη μία ηγετική εμφάνιση στη διοργάνωση, ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, είχαν τον έλεγχο του αγώνα και πήραν δίκαια το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό. Εξαιρετική απόδοση είχε και ο Μαριάνοβιτς με 18 πόντους, 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Οι Ρώσοι, με ηγέτη τον Σβεντ που έπαιξε για 38,5 λεπτά και πέτυχε 33 πόντους, πάλεψαν για την ανατροπή και μετέτρεψαν σε ντέρμπι το ματς στο τέλος, παρότι είχαν βρεθεί πίσω στο σκορ με μεγάλη διαφορά. Ωστόσο δεν κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση και έτσι θα διεκδικήσουν το χάλκινο μετάλλιο κόντρα στους Ισπανούς.

Οκτώ χρόνια μετά το ασημένιο στην Πολωνία, η Σερβία επιστρέφει στα μετάλλια στο Ευρωμπάσκετ. Η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς θα διεκδικήσει το τέταρτο χρυσό της ως ανεξάρτητο κράτος.

Τα δεκάλεπτα: 20-25, 34-48, 57-66, 79-87

Ρωσία (Μπαζάρεβιτς): Σβεντ 33 (5 ασίστ), Φριτζόν 3, Ίβλεφ, Αντόνοφ, Ζούμπκοφ 6, Χβοστόφ 10 (4 ασίστ), Μοζγκόφ 11 (9 ριμπ.), Βοροντσέβιτς 14 (4 ριμπ.), Ντ. Κουλάγκιν, Κουρμπάνοφ 2.

Σερβία (Τζόρτζεβιτς): Μάτσβαν 4, Μπογκντάνοβιτς 24 (4 ασίστ), Λούτσιτς 13 (7 ριμπ.), Μιλοσάβλιεβιτς 7, Μπίρτσεβιτς 2, Στίματς, Μίτσιτς 5, Γκούντουριτς 3, Γιόβιτς 8 (6 ασίστ), Κούζμιτς, Μαριάνοβιτς.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.