Την άποψη ότι πρέπει να τηρηθούν χαμηλοί τόνοι επανέλαβε ο προπονητής του Άρη, Δημήτρης Σπανός μετά τη φιλική νίκη απέναντι στα Τρίκαλα, κάνοντας παράλληλα και ένα μικρό απολογισμό της μέχρι τώρα δουλειάς που έχει γίνει στην προετοιμασία.

Ο Έλληνας τεχνικός αρχικά ευχήθηκε στον μικρό Κωνσταντίνο να ξεπεράσει σύντομα την περιπέτεια με την υγεία του και στην συνέχεια αναφέρθηκε στον αγώνα.

 «Στόχος μας είναι να αποκτήσουμε αγωνιστική ταυτότητα και σε πρώτη φάση μας ενδιαφέρει να δημιουργούμε και να μη δεχόμαστε αντεπιθέσεις. Παρότι έχουμε μπροστά μας έναν μήνα για την έναρξη του Πρωταθλήματος, θα έλεγα ότι σχηματίζεται αυτή η αγωνιστική ταυτότητα και για την εποχή είμαι ικανοποιημένος τόσο από το επίπεδο τακτικής όσο και φυσικής κατάστασης. Θα πρέπει όμως να διατηρήσουμε τους χαμηλούς τόνους, να κατεβάσουμε το κεφάλι και να μην… ψηλώνουμε. Έχω πει επίσης ότι ο Άρης πάντα θέλει να κερδίζει αλλά μια νίκη δεν θα κουκουλώνει τα λάθη», τόνισε και πρόσθεσε:

«Για παράδειγμα στον αγώνα με την Αριδαία έγιναν τραγικά λάθη. Δοκιμάζουμε βέβαια ορισμένα πράγματα – αυτή την εποχή μπορείς να προχωρήσεις σε δοκιμές όπου ετοιμάζεσαι για τα επίπεδα παιχνίδια – και τα λάθη που γίνονται δεν είναι θέμα ανικανότητας αλλά συγκέντρωσης».

Για την αντικατάσταση του Καπνίδη: «Τόσο την αλλαγή του Καπνίδη όσο και του Τζανακάκη μου τις ζήτησε ο διαιτητής. Και μπράβο του κιόλας, είναι προτιμότερο να μου πει να τους βγάλω από το να τους βγάλει εκτός αγώνα όπως έγινε με τη Βέροια».

Για την άμυνα: «Με προβληματίζει ως ένα σημείο γιατί στις πέντε εβδομάδες προετοιμασίας δουλέψαμε κυρίως πάνω στη μεταφορά της μπάλας από την άμυνα στην επίθεση. Από αύριο θα ξεκινήσουμε τη δουλειά πάνω στην αμυντική λειτουργία οπότε τα παιδιά έχουν ελαφρυντικά».

Για τον Λούκα Μιλούνοβιτς: «Είμαι της άποψης ότι, όταν έχω έναν παίκτη στην ομάδα πρέπει να τον υπολογίζω κανονικά. Όλοι γνωρίζετε το θέμα του Μιλούνοβιτς, αλλά από το φιλικό παιχνίδι με τα Τρίκαλα δεν κόπηκε για οικονομικούς αλλά για αγωνιστικούς λόγους. Το ζήτημα του συμβολαίου αφορά τη διοίκηση και περιμένω να λυθεί».

Για τη μεσαία γραμμή και την περίπτωση του Ντάγκρα: «Στο πρώτο ημίχρονο είδα καλή κυκλοφορία της μπάλας αλλά θα έπρεπε να είμαστε πιο δημιουργικοί. Σε ότι φορά τον Ντάγκρα θέλουμε να δοθεί δανεικός για έξι μήνες και του εξηγήσαμε ότι αυτό θα του κάνει καλό καθώς με πέντε ακραίους μπροστά του είναι δύσκολο να πάρει ευκαιρία».