Ο γιος του Μίκαελ Σουμάχερ οδήγησε νωρίτερα στο Σπα του Βελγίου το μονοθέσιο με το οποίο ο πατέρας του κατέκτησε τον πρώτο παγκόσμιο τίτλο του και συγκίνησε το πλήθος.

Σήμερα συμπληρώθηκαν 25 χρόνια από την πρώτη νίκη του Μίκαελ Σουμάχερ, το 1992 στο σιρκουί του Σπα.

Ο γιος του «Σούμι», Μικ, μπήκε στο μονοθέσιο με το οποίο έτρεξε ο πατέρας του δύο σεζόν αργότερα (όταν και στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής) και έκανε μια βόλτα στο πλαίσιο επίδειξης και προς τιμή της παρθενικής νίκης του θρυλικού Σούμι.

Ο 18χρονος Μικ οδήγησε το εν λόγω μονοθέσιο για πρώτη φορά πριν δύο εβδομάδες για να προετοιμαστεί για το συγκεκριμένο event. Εντύπωση μάλιστα προκάλεσε για το κράνος που ήταν το μισό στα χρώματα με τα οποία τρέχει εκείνος και το μισό με τα χρώματα που είχε το κράνος του Μίκαελ.

Ο Σουμάχερ... τζούνιορ, που τρέχει στην Formula 3, δήλωσε στο BBC Sport: «Όταν έμαθα τι θα οδηγούσα εδώ, δέχθηκα χωρίς δεύτερη σκέψη. Ήταν υπέροχη εμπειρία. Απόλαυσα την οδήγηση αυτού του μονοθέσιου, ήταν συγκινητικό και απολαυστικό παράλληλα». Για να συμπληρώσει: «Είναι σπουδαίο να βλέπω τι έχει πετύχει, όλα όσα έκανε».

Το γεγονός σχολίασε και ο νυν πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας μηχανοκίνητου αθλητισμού και αφεντικό της Ferrari στα χρόνια που έτρεχε για αυτή ο «Σούμι», Ζαν Τοντ: «Τι έντονα συναισθήματα, αγαπημένε Μικ, μου χάρισε το να σε δω σήμερα στο Σπα στο μονοθέσιο του Μίκαελ».

Πηγή: filathlos.gr