Την απόφασή του να αποχωρήσει από την εθνική Αγγλίας επιβεβαίωσε ο επιθετικός της Έβερτον, Γουέιν Ρούνεϊ, ενημερώνοντας χθες τον προπονητή των "τριών λιονταριών" να μην τον συμπεριλάβει στις κλήσεις του για τους προσεχείς αγώνες με Μάλτα και Σλοβακία.

"Είναι μια πραγματικά δύσκολη απόφαση και την συζήτησα με την οικογένειά μου, με τον προπονητή του στην Έβερτον και τους κοντινούς ανθρώπους μου" δήλωσε ο άσος της Έβερτον και συνέχισε: "Το να αγωνίζομαι για την Αγγλία ήταν πάντα ξεχωριστό για μένα. Κάθε φορά που με επέλεγαν ως παίκτη ή αρχηγό ήταν ένα πραγματικό προνόμιο και ευχαριστώ όλους όσοι με βοήθησαν. Όμως, πιστεύω ότι τώρα είναι η ώρα να αποχωρήσω. Η απόφαση να φύγω από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν δύσκολη, αλλά ξέρω ότι πήρα τη σωστή απόφαση με το επιστρέψω στην Έβερτον. Τώρα θέλω να επικεντρώσω όλη την ενέργειά μου στο να βοηθήσω την ομάδα να έχει επιτυχίες".

Ο Ρούνεϊ, ο οποίος είχε ήδη εκφράσει την πρόθεσή του να αποχωρήσει από την εθνική Αγγλίας μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018, δηλώνει ότι τώρα θα αναλάβει ρόλο του υποστηρικτή των "τριών λιονταριών": "Θα παραμείνω πάντα ένας παθιασμένος φίλαθλος της Αγγλίας. Μία από τις πολύ λίγες λύπες μου είναι ότι δεν υπήρξα μέρος μιας επιτυχημένης ομάδας της Αγγλίας σε μεγάλη διοργάνωση. Ελπίζω ότι οι συναρπαστικοί παίκτες που φέρνει ο Γκάρεθ μπορούν να πραγματοποιήσουν αυτή τη φιλοδοξία κι ελπίζω ότι όλοι θα υποστηρίξουν την ομάδα. Κάποια μέρα το όνειρο θα γίνει πραγματικότητα κι ανυπομονώ να είμαι εκεί ως φίλαθλος - ή με οποιαδήποτε ιδιότητα".