Κυριολεκτικά για όλα μίλησε ο Θόδωρος Καρυπίδης, σε αθλητικό ραδιόφωνο και πήρε θέση στα φλέγοντα θέματα του Άρη.

Μίλησε για την αδειοδότηση, την ΕΠΟ, την Football League, τον κόσμο του Άρη, σχολίασε όσα λέγονται και γράφονται, υπεραμύνθηκε της απόφασής του να φέρει στην ομάδα τον Παύλο Μυροφορίδη, ενώ αναφέρθηκε στον Τάτο, τον Διούδη, τον Ταυλαρίδη και το επενδυτικό ενδιαφέρον από Γερμανία.

Διαβάστε αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο "Yellow Radio":

Τόνισε αρχικά για την αδειοδότηση: “Ήμουν στην Επιτροπή. Ενώ είπαν ότι θα πάρουμε και για Σουπερλίγκα, πήραμε μόνο για Football League. Αν δύο θέματα 40.000 ευρώ ήταν η αιτία να μην πάρουμε άδεια για Σουπερλίγκα, που θέλαμε να εξηγήσουμε γιατί καθυστέρησε… Δεν μπορώ να καταλάβω. Τι παιχνίδια παίζονται, δεν ξέρω… Δεν μπορώ να πάρω θέση".

Για το γιατί θα έπρεπε να πάει η ΠΑΕ στην Εφέσεων, ενώ δεν θα έπρεπε, είπε: “Δεν είναι έτσι, επειδή είναι καινούρια η ΠΑΕ. Είχαμε 2,5 εκατ. αγωνιστικό μπάτζετ. Προσπαθούν να ρίξουν ευθύνες. Δεν έχουν οι μισές ομάδες της Σουπερλίγκας 2,5 εκατ. ευρώ μπάσκετ. Περιμέναμε του Αντρέου την υπόθεση, πληρώσαμε άμεσα και ένα θέμα με την εφορία που πληρώσαμε 24.000 ευρώ. Δεν έχουμε οφειλές στην εφορία. Και δεν μας έδωσαν άδεια για Σουπερλίγκα; Δεν ξέρω τι παίζεται και ποιοι μας πολεμούν. Μας χτυπούν από παντού. Δεν είναι αδυναμία ότι δεν βγαίνω να μιλήσω. Η προπαγάνδα που γίνεται προς το πρόσωπό του και τον Άρη δεν λέγεται! Σε αυτό το μπάτζετ όταν μένουν 100-200 χιλιάδες και εξοφλούνται σταδιακά, με τον κόσμο πικραμένο, με πρωτάθλημα υποβαθμισμένο και λένε ότι στον Άρη είναι απλήρωτοι; Και ομάδες της Σουπερλίγκας έχουν να πληρώσουν από τον Φεβρουάριο. Τα παπαγαλάκια της Θεσσαλονίκης στο τέλος έχουν να πουν κάτι για τον Καρυπίδη και ξεχνούν όποια προσπάθεια έχω κάνει. Το ότι απαλλάχθηκε η ΠΑΕ από 30 εκατ. ευρώ χρέη δεν το θυμάται κανείς… Θα γίνουν και λάθη. Είμαι ο πρώτος που είπα ότι έγιναν λάθη και βγήκα μπροστά και είπα ότι θα πληρώσω… Λένε ότι δεν θέλω να ανέβει ο Άρης και τα λεφτά είναι τρίτων…”.

Πρόσθεσε για την περσινή χρονιά: “Οι παίκτες δεν ανταποκρίθηκαν με βάση την αξία τους. Εκανα ότι περνούσε από το χέρι μου γιανα πετύχουμε. Δεν θα κάθομαι να κλαίω επειδή μας αδίκησαν. Μας στήσανε, μας χτυπούσαν. Ψάξτε να δείτε τους χρηματοδότες των Ενώσεων. Δεν μπορεί να ξαναγίνει αυτό. Ο κόσμος έχει δίκιο, κοιτάει το αποτέλεσμα. Είναι πικραμένος, αλλά κι εγώ είμαι πικραμένος. Ήθελα να τους δώσω χαρά, γιατί με έχει πιστέψει. Υπάρχουν παράγοντες που άλλον θέλουν να πληρώνουν και αυτοί να κάνουν κουμάντο. Εγώ βάζω τα λεφτά, εγώ κάνω κουμάντο. Εμείς θα καλύψουμε την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου”.

Για την προσεχή χρονιά είπε: “Έχουμε ρίξει το μπάτζετ, πήραμε τον Παύλο Μυροφορίδη, αλλάξαμε το πλάνο μας. Ο κόσμος θα αναγκαστεί να έρθει στο γήπεδο με αυτά που θα βλέπει. Μειώνουμε το μπάτζετ, αλλά θα έχουμε ποδοσφαιριστές που θα πεθάνουν μέσα στο γήπεδο. Έχουμε μάθει από αυτό που έχουμε πάθει. Φέτος θα προστατευτεί η ομάδα, για να ανέβει στην Σουπερλίγκα. Έχουμε τρελαθεί. Όσο μας πολεμάνε, τόσο με πεισμώνουν. Ο Άρης θα ανέβει φέτος και θα δείτε τη μπάλα θα παίζει μέσα στο γήπεδο”.

Για την παρουσία του στα κέντρα αποφάσεων είπε: “Το να μη πήγαμε σε δύο συμβούλια τι πάει να πει; Σημαίνει ότι ήμασταν απόντες; Και τι συμπέρασμα βγαίνει; Ότι ήμασταν αδιάφοροι; Τι να κάνουμε; Τι γίνεται στο συμβούλιο; Επηρέασε κάτι ότι δεν ήμασταν; Οι ζυμώσεις δεν γίνονται εκεί, αφήστε με να ξέρω καλύτερα. Εγώ δεν περίμενα ότι γίνονται τέτοια στη Football League”.

Για το ότι έχει αλλάξει “στρατόπεδα” στο παρασκήνιο του ποδοσφαίρου σχολίασε: “Να ανοίξουμε 50 μέτωπα επειδή θα βγει ένας δικηγόρος ή δημοσιογράφος να πει κάτι; Θα βάλω εγώ κάτω τα συμφέροντα τα δικά μου και του Άρη; Αν υπήρχε περίπτωση να ανέβουμε, θα κάναμε τα πάντα, ότι περνούσε από το χέρι μας. Το ότι δεν μιλάμε και δεν απαντάμε, δεν σημαίνει ότι έχουν δίκιο αυτοί που τα λένε. Κάθε μέρα θα είμαστε στα κανάλια και να απαντάμε στα παπαγαλάκια; Αυτοί που χαίρονται με κάθε δυσκολία του Άρη και όταν πάει καλά, κάνουν τουμπεκί; Εγώ είμαι δύο χρόνια στον Άρη. Βλέπω ότι πάντα κάτι ψάχνουν να πουν… Ασχολιούνταν με τα σουπερμάρκετ. Κατασκευάζουν θέμα για να τσιγκλάνε τον κόσμο μαζί με κάποιους παράγοντες που θέλουν να εξουσιάζουν, επειδή με μια σουίτα θα θέλουν να κάνουν κουμάντο;”.

Για το θέμα της ανόδου αντί του Λεβαδειακού: “Ο υπουργός είπε ότι θα τηρηθεί ο κανονισμός. Θεωρούσαμε ότι έχουμε δίκιο, οι δικαστές θεώρησαν ότι πρέπει να πέσει ο Ηρακλής και να μείνει ο Λεβαδειακός. Δεν θέλω να κρίνω τις αποφάσεις των δικαστών. Δεν μπορεί να πει κανείς ότι ήταν πιασμένοι για να μείνει ο Λεβαδειακός. Πρέπει να μάθουμε να σεβόμαστε τις αποφάσεις».

Για την επιλογή Μυροφορίδη είπε: “Από τα αποτελέσματα δείχνει ότι ξέρει την κατηγορία πολύ καλά, όπως και πολλά άλλα πράγματα. Ήταν ένα κριτήριο για να επιλέξω τον Παύλο. Δουλεύει σωστά, δεν λέει πολλά και περιμένουμε να δώσουμε τις απαντήσεις μας στο γήπεδο. Περιμένω με αγωνία να ξεκινήσει η χρονιά, για να κλείσουμε στόματα”.

Για την επιλογή Αναστόπουλου πέρσι: “Έγινε γρήγορα ο προγραμματισμός με ποδοσφαιριστές Σουπερλίγκας. Δεν βγήκαν, δεν απέδωσαν και το χρεώνομαι εγώ και ο Αναστόπουλος που τους επέλεξε. Δεν έπαιξε ο Τζιμπούρ. Φταίει ο Αναστόπουλος ή ο Καρυπίδης; Έγιναν λάθη, αλλά φέτος κοιτάμε να πάμε σε παίκτες με λιγότερα χρήματα, που ξέρουν την κατηγορία και θα βάλουν τα πόδια τους. Έγιναν λάθη…”.

Για το τι περιμένει από τον κόσμο σχολίασε: “Ο κόσμος είναι ταλαιπωρημένος. Δεν στήριξε ο κόσμος, αλλά ότι και να πουν έχουν δίκιο. Όποιοι θέλουν θα ακολουθήσουν, όποιοι αγαπούν τον Άρη θα έρθουν. Τον κόσμο θα τον φέρουμε εμείς στο γήπεδο. Τι να κάνει ο κόσμος με δύο Χ στο ξεκίνημα; Αν παίζαμε την άνοδο θα είχε 20.000 κόσμο. Θα παίξει καλή μπάλα η ομάδα, θα είμαστε στην πρώτη θέση και ο κόσμος θα γυρίσει”.

Για τον Ανδρέα Τάτο είπε: “Ήρθα σε συνεννόση με τον Τάτο. Ήθελα να μείνει, τα βρήκαμε σε όλα, αλλά την επόμενη μέρα έρχονται οι άνθρωποι της Τουρκίας να μιλήσουν μαζί μου. Από τη στιγμή που αποφάσισε να πάει εκεί και είπε “άφησε με να πάω”, γιατί είχε καλύτερο συμβόλαιο, δεν θα μπορούσα να του το απαγορεύσω και να τον κρατούσα χωρίς να είναι χαρούμενος και να είναι μέσα στην πικρία. Ήθελε να πάει στην Τουρκία”.

Για τον Σωκράτη Διούδη είπε: “Θέλει να παίξει στην Σουπερλίγκα. Αγαπάω τον Άρη και θα γυρίσω όταν θα είναι Σουπερλίγκα, δεν μπορώ να μείνω στην Football League, θέλω να με αφήσεις να πάω να παίξω, μου έλεγε. Μιλάμε με τον Παναθηναϊκό, δεν υπάρχει κάτι ακόμα”.

Για Ούγκο Σόουζα: “Εχει συμβόλαιο άλλη μια χρονιά, είπε ότι θέλει να αποχωρήσει, του είπαμε ότι δεν μπορεί να φύγει. Αν καλυφθεί το κενό με παίκτη όπως του Σόουζα, θα το εξετάσουμε. Είναι παίκτης της ομάδας, τον υπολογίζουμε”.

Για την προσφυγή Ταυλαρίδη είπε: “Θεώρησε ότι πρέπει να κάνει προσφυγή για να πάρει το συμβόλαιο της επόμενης χρονιάς. Δεν γίνεται για τα χρήματα της φετινής χρονιάς. Είναι δυνατόν να ζητάει το επόμενο συμβόλαιο; Το έκανε γιατί νόμιζε ότι τον προσβάλλαμε… Εμείς δεν μπορούμε να δώσουμε 120-130 χιλιάδες ευρώ για έναν στόπερ. Φέρθηκε κάπως…Με στενοχώρησε, δεν μου άρεσε. Θα βρεθεί. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να επιστρέψει”.

Για την αιτία που δεν πήρε άδεια για Σουπερλίγκα είπε: “Περιμένω σήμερα να μάθω κι εγώ τον λόγο”.

Για τον Τζιμπούρ: “Δεν ήταν λάθος, ήταν έγκλημα. Φταίω εγώ που πίστεψα και δεν μας είπε ότι είχε πρόβλημα. Ο καθένας βγαίνει και λέει τα δικά του. Πρέπει να σταματήσει αυτό και όλοι να εκβιάζουν τις ομάδες. Δεν γίνεται αυτό. Δεν βγήκε η επιλογή, φταίω εγώ. Δεν συμβαίνουν όμως μόνο στον Άρη. Ο Τόρες πήγε στην Τσέλσι και δεν ακούμπησε… Περιμέναμε ότι θα επανέλθει. Θεραπείες, εγχείριση, θεραπείες, αλλά δεν μπήκε ποτέ”.

Για το θέμα Μπούμπουρα είπε: “Συναντήθηκα μαζί του και μου είπε ότι ήθελε να ξέρω από τον ίδιο ότι δεν ενδιαφέρομαι να επενδύσω στον Άρη και θα δούμε από του χρόνου. Δεν ενδιαφερόταν και όλα αυτά τα κάνουν κάποιοι τυχάρπαστοι στην Θεσσαλονίκη για να πάρουν 10-20 χιλιάρικα…”.

Για το αν υπάρχει ενδιαφέρον από Γερμανία: “Έχουνε στείλει επιστολή από τη Γερμανία και ζήτησαν έρθουν μέσα τον Αύγουστο, να κάνουν μια συνάντηση. Εγώ είμαι ανοικτός σε οποιαδήποτε πρόταση που θα πάει τον Αρη ένα βήμα μπροστά. Θέλουμε έναν πιο δυνατό από μένα, όχι ίδιο με μένα”.