Την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου με την Εθνική Νέων σχολίασε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου, κάνοντας λόγο για έναν κύκλο, που έκλεισε, ενώ αναφέρθηκε και στο μέλλον των παιδιών που έφτασαν στην κορυφή της Ευρώπης.

Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε ο Έλληνας τεχνικός στον «Arena FM»:

«Είναι μια πολύ όμορφη στιγμή, το τέλος μιας υπέροχης διαδρομής. Προσπαθούμε να συνειδητοποιήσουμε κι εμείς τι κάναμε, γιατί ήταν μια χρονιά με πολλές δυσκολίες και τραυματισμούς. Μπήκαμε με πολύ άγχος, αλλά είχαμε την εμπειρία και το ξεπεράσαμε γρήγορα. Στο δεύτερο ημίχρονο ελέγξαμε πλήρως το παιχνίδι». Συνεχίζοντας, πρόσθεσε: «Για να πάρεις το πρωτάθλημα Ευρώπης σημαίνει ότι υπάρχει πολύ ταλέντο. Το πόσο θα παίξουν αυτά τα παιδιά στις ομάδες τους εξαρτάται και από τις ίδιες τις ομάδες αλλά και από τα παιδιά που πρέπει δουλέψουν πολύ και να προσέχουν την καθημερινότητά τους».

Σχετικά με την αφιέρωση του χρυσού στα παιδιά του, δήλωσε: «Είναι πολλά τα χρόνια που είμαστε στις ομάδες και λείπουμε από το σπίτι μας και γι’ αυτό το αφιέρωσα και στα παιδιά μου που είναι και μικρά. Και στην Αστάνα δεν τα είχα μαζί μου».

Για το μέλλον του, αλλά και των παιδιών: «Ο κορμός αυτής της ομάδας τελείωσε από την Νέων. Θα πάει πλέον στην Εθνική Ανδρών. Όσο για μένα έχω πάρει τις αποφάσεις μου πριν από το Ευρωμπάκετ αν θα συνεχίσω, αλλά θέλω να τις πω πρώτα στους ανθρώπους της ομοσπονδίας. Μπορώ να σας πω πάντως ότι ολοκληρώθηκε και ο δικός μου κύκλος σε αυτές τις Εθνικές ομάδες. Τώρα πρέπει να ασχοληθώ με την ομάδα μου τον ΠΑΟΚ».

Για τον σχεδιασμό του ΠΑΟΚ: «Ο Τέλης Ζουρνατσίδης δε με απασχόλησε καθόλου τρεις μέρες για τον ΠΑΟΚ, ήταν κύριος. Έχει προχωρήσει αρκετά κάποια θέματα και τις επόμενες μέρες θα έχουμε κι άλλες εξελίξεις».

Για τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και τον Αντώνη Κόνιαρη: «Ο Χαραλαμπόπουλος είναι πολύ καλός παίκτης, ανήκει στον Παναθηναϊκό και πρέπει να πάρει σημαντικό ρόλο. Δεν του μίλησα καθόλου για τον ΠΑΟΚ γιατί ήμασταν απόλυτα συγκεντρωμένοι στη Εθνική. Έχουμε αναπτύξει μια πολύ στενή σχέση με αυτά τα παιδιά. Ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να στελεχωθεί με ακόμα περισσότερους νέους Έλληνες παίκτες. Θέλουμε να φρεσκάρουμε την ομάδα και υπάρχουν πολλά νέα παιδιά που θέλουμε. Ο Κόνιαρης ήταν εξαιρετικός. Ό, τι ατυχία είχε τα προηγούμενα χρόνια, ο Θεός του το έδωσε πίσω και έκανε ένα σπουδαίο τουρνουά».

Για τους διεθνείς που παίζουν στον Άρη: «Και οι τέσσερις παίκτες του Άρη είναι τυχεροί γιατί θα έχουν ένα τοτέμ του ελληνικού μπάσκετ τον Παναγιώτη Γιαννάκη για προπονητή».