Στην επιλογή του συστήματος 4-3-3 φαίνεται πως καταλήγει ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Αλεξάνταρ Στανόγιεβιτς, για να παρατάσσει την ομάδα του κατά τη διάρκεια της σεζόν, καθώς όπως λέει το σύστημα βολεύει περισσότερο το υπάρχον ρόστερ.

«Ξεκινήσαμε προσπαθώντας να παίξουμε γρήγορα, με passing game και καλή κυκλοφορία της μπάλας. Όσο περνούσε ο χρόνος το τέμπο γινόταν πιο αργό, όταν καταφέρουμε να βάλουμε όλο το παιχνίδι μας σε αυτό τον ρυθμό θα είμαι ικανοποιημένος. Για να αλλάξουμε το σύστημα με το οποίο αγωνιζόμαστε χρειαζόμαστε 2-3 ποδοσφαιριστές με διαφορετικά χαρακτηριστικά και δεν υπάρχει χρόνος για να κάνουμε κάτι τέτοιο.

Οι παίκτες μου αισθάνονται άνετα με αυτό το σύστημα (4-3-3) και για αυτό θέλω να το διατηρήσω, καθώς τους βολεύει περισσότερο, παράλληλα να περάσουμε ορισμένα νέα στοιχεία και να κινούμαστε πιο γρήγορα μέσα στο γήπεδο. Έχω ξεκάθαρη εικόνα για τους ποδοσφαιριστές μου και το καλό είναι ότι έχουμε πολλούς με διαφορετικά χαρακτηριστικά και συνεπώς μπορούμε να δοκιμάσουμε διάφορα στιλ παιχνιδιού.

Έχω εικόνα για τις αναμετρήσεις με την Ολιμπίκ Ντόνετσκ, θα δω και τις επόμενες ημέρες στις προπονήσεις, ώστε να βγάλουμε τα τελικά μας συμπεράσματα και πως θα καταλήξουμε στο κομμάτι του ρόστερ», δήλωσε ο 44χρονος Σέρβος τεχνικός μετά το 2-0 επί της Ανόρθωσης στην Τούμπα.