Η Πρωτοβάθμια Επιτροπή Αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ είχε ανάψει "κόκκινο" στον Άρη, που είχε το δικαίωμα μέχρι την Τετάρτη να προσφύγει στην Επιτροπή Εφέσεων.

Η διαδικασία τελικά δρομολογήθηκε άμεσα και ήδη σήμερα κατατέθηκε η σχετική έφεση, προκειμένου έστω και σε δεύτερο βαθμό η ΠΑΕ να εξασφαλίσει άδεια συμμετοχής και να αποφύγει τυχόν δυσάρεστες εξελίξεις, όπως αναφέρει το pressaris.gr.

Με δηλώσεις του ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ Άρης, Παύλος Μυροφορίδης, μίλησε τόσο για το θέμα της έφεσης, όσο και γι αυτό του Σωκράτη Διούδη, τονίζοντας πως το έχει αναλάβει προσωπικά ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Θόδωρος Καρυπίδης.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στον "ΣΠΟΡfm", τόνισε: «Δεν μπορώ να πω τίποτα, γιατί είναι κάτι που το χειρίζεται αποκλειστικά ο κ.Καρυπίδης με τον Παναθηναϊκό. Τις επόμενες ημέρες θα ξεκαθαρίσει. Εάν υπάρξει αποχώρηση ο Μανώλης Αποστολίδης θα είναι ο τερματοφύλακάς μας. Και υπάρχει, βέβαια, και ο Αναγνωστόπουλος, ο δεύτερος τερματοφύλακας μας, που πρέπει να του δώσουμε χώρο να παίξει. Πρέπει να του δώσουμε ευκαιρίες, για εμένα μπορεί να προχωρήσει».

Για την έφεση που θα καταθέσει ο Άρης: «Ναι θα γίνει η έφεση. Δεν μπορεί τα ίδια κριτήρια να ισχύουν για ομάδες που έχουν 2-3 εκατ. έσοδα και για άλλες που έχουν μηδενικά. Θεωρούμε ότι θα δικαιωθούμε».

Για την προετοιμασία ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν: «Γνώριζα τι απαιτείται στην κατηγορία που θα παίξει. Ο σχεδιασμός υπήρχε. Λέγαμε ότι θα αφήναμε 4-5 επιλογές παικτών εάν τελικά πάμε στη Σούπερ Λίγκα. Το είχε πει ότι εάν πηγαίναμε στην Σούπερ Λίγκα δεν θα μπορούσαμε να έχουμε υψηλούς στόχους. Στόχος μας θα ήταν μια καλή παρουσία στο πρωτάθλημα. Πλέον, στόχος μας είναι ξεκάθαρα η άνοδος. Πρέπει όμως να δούμε με σοβαρότητα το πρωτάθλημα. Πέρσι ο Άρης δεν σεβάστηκε την κατηγορία που έπαιζε. Θεώρησε ότι θα ανέβει μόνο με το όνομα, αλλά αυτό δεν γίνεται. Στη β’ κατηγορία παίζουν πολλά ρόλο. Όπως το γήπεδο για παράδειγμα. Αυτό βέβαια επηρεάζει και τις επιλογές των παικτών».

Για τις μεταγραφές που έχουν κλείσει: «Έχουν τελειώσει και έχουν κλείσει στην ομάδα με παίκτες όπως ο Μαραγκός, ο Διαμαντόπουλος, ο Νικιτς. Γεμίζει το ρόστερ και θεωρώ ότι θα έχουμε μια ομάδα που θα μπορεί να ανταποκριθεί στην ανώτερη κατηγορία. Πρέπει φέτος να είμαστε πραγματιστές. Να βλέπουμε την αξία και να την πληρώνουμε».

Για το θέμα προπονητή: «Στο θέμα προπονητή είμαι ξεκάθαρος ότι θα έπρεπε να ήταν κάποιος που εμπιστεύομαι. Και ο Δημήτρης Σπανός είναι ένας τέτοιος άνθρωπος. Δουλεύει πολύ και το αξίζει. Πιστεύω πως είναι και για αυτόν μια ευκαιρία να δουλεύει στον Άρη».