Ο Τάσος Αγαθαγγέλου έκανε ένα όνειρό του πραγματικότητα και έχοντας στην καρδιά του την αγάπη για τη θάλασσα και το κολύμπι πραγματοποίησε τη διπλή διάπλευση του Τορωναίου Κόλπου σε 13 ώρες και 31 λεπτά.

Χτεςτο μεσημέρι ο Τάσος Αγαθαγγέλου πάτησε το πόδι του στην παραλία της Νικήτης μετά από πολλές ώρες κολύμβησης, καθώς ξεκίνησε χθες βράδυ λίγα λεπτά πριν τα μεσάνυχτα από το ίδιο σημείο.

Όταν ο 31χρονος κολυμβητής πάτησε το πόδι του στην ακτή τον υποδέχτηκε ο πρόεδρος της Εκπολιτιστικής Εταιρείας Νέων Νικήτης "Ο Σίθων", Μάκης Παπαθασίου, μέλη του συλλόγου και εθελοντές, ενώ ο κόσμος τον αποθέωσε για το επιτυχές εγχείρημά του.

Η πρώτη διάπλευση πήγε πολύ καλά για τον ίδιο, αφού κατάφερε να φθάσει στην Καλλιθέα της Κασσάνδρας σε 5 ώρες και 43 λεπτά! Χωρίς να σταματήσει έκανε στροφή για να επιστρέψει και πάλι στη Νικήτη κολυμπώντας τα ίδια χιλιόμετρα.

Όπως ανέφεραν στο halkidikinews.gr οι συνοδοί του, κολύμπησε συνολικά 49,2 χιλιόμετρα σε 13 ώρες, 31 λεπτά και 2 δευτερόλεπτα και ο χρόνος του θα ήταν ακόμα καλύτερος, αν κατά την επιστροφή δεν τον σταματούσε ο ΒΑ άνεμος που έπνεε κόντρα στον κολυμβητή για τουλάχιστον 3 ώρες.

"Η επιστροφή ήταν ο πιο δύσκολος αγώνας που έχω κάνει μέχρι σήμερα. Ούτε μια φορά δε σκέφτηκα να το παρατήσω. Χαίρομαι που το έζησα αυτό. Κρατάω το ταξίδι και όχι τον προορισμό. Μεγαλύτερη σημασία έχει η προετοιμασία" ανέφερε στο halkidikinews.gr o Τάσος Αγαθαγγέλου.

Υπενθυμίζεται ότι επισήμως ο διάπλους του Τορωναίου  του Τορωναίου θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σάββατο 15 Ιουλίου 2017, σε διοργάνωση της Ε.Ε.Ν.Ν. «Ο Σίθων» και την υποστήριξη του Δήμου Σιθωνίας.