Την κλήρωση του ΠΑΟΚ στο Basketball Champions League σχολίασε ο Μπάνε Πρέλεβιτς, τονίζοντας το υψηλό επίπεδο της διοργάνωσης.

Ο Δικέφαλος του Βορρά κληρώθηκε με τις Γκαζιάντεπσπορ (Τουρκία), Σαλόν (Γαλλία), Τενερίφη (Ισπανία), Νεπτούνας (Λιθουανία), Βέντσπιλς (Λετονία).

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

«Πιστεύω πως οι ομάδες που παίζουν στο Basketball Champions League είναι περίπου στο ίδιο επίπεδο, είναι πολύ μικρές οι διαφορές και από τις 32 ομάδες που παίζουν, οι 20 πιστεύουν πως μπορούν να πάνε στο Final 4. Φέτος είναι λίγο καλύτερες ομάδες από πέρσι, αλλά το σκεπτικό παραμένει το ίδιο».

Για τα δύσκολα ταξίδια: «Οι παίκτες είναι μαθημένοι να ταξιδεύουν. Όταν παίζεις Ευρώπη πρέπει να είσαι έτοιμος για κάτι τέτοιο. Πρέπει να είσαι έτοιμος να παίξεις 2-3 παιχνίδια την εβδομάδα με λίγες προπονήσεις. Είναι μέρος της καθημερινότητας».

Για τον ΠΑΟΚ: «Εμείς εδώ και χρόνια είμαστε ανταγωνιστικοί σε όλα τα επίπεδα, είτε παίζουμε Ευρώπη, είτε παίζουμε ελληνικό πρωτάθλημα. Μην ξεχνάτε πως πέρσι ήμασταν η μοναδική ομάδα που κέρδισε την Τενερίφη, πρόπερσι την Βαλένθια, άρα ειδικά στην Ευρώπη έχουμε κάνει πολλές μεγάλες νίκες».

Για τον νέο τεχνικό του Δικεφάλου του Βορρά, Ηλία Παπαθεοδώρου: «Είναι ένας νέος, φιλόδοξος προπονητής, όπως είμαστε και εμείς. Σε αυτό το επίπεδο το βασικότερο είναι να παρουσιάζεις ένα υψηλό αγωνιστικό πρόσωπο και να περιμένεις την ευκαιρία σου».