Την απόφαση να παραχωρήσει τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο με τη μορφή δανεισμού έχει πάρει ο  Παναθηναϊκός και σε περίπτωση που δεν καταφέρει να (του) βρει ομάδα επιπέδου Ευρωλίγκα, τότε οι δύο της Θεσσαλονίκης ελπίζουν ότι θα τον αποκτήσουν.

Κάποτε διεκδικούσαν το Πρωτάθλημα, μετά… ψώνιζαν από την ίδια αγορά, τώρα ανταγωνίζονται στο ποιος θα αποκτήσει (υπό τη μορφή δανεισμού) έναν παίκτη. Άρης και ΠΑΟΚ έχουν έναν κοινό «μεταγραφικό» στόχο καθώς θέλουν να εκμεταλλευτούν την απόφαση του Παναθηναϊκό για δανεισμό του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου. Βασική σκέψη των «πράσινων» είναι να παραχωρηθεί ο παίκτης – για έναν χρόνο – σε ομάδα που αγωνίζεται στην Ευρωλίγκα. Κακά τα ψέματα όμως, οι περισσότερες δεν είναι υπέρ της φιλοσοφίας του «φτιάχνω» έναν παίκτη για έναν άλλον σύλλογο κι έτσι λοιπόν το ζήτημα παραμένει σε εκκρεμότητα εδώ και τουλάχιστον μία εβδομάδα.

Άρης και ΠΑΟΚ ελπίζουν ότι στο… τέλος της ημέρας καμία ομάδα από την Ευρωλίγκα δεν θα ενδιαφερθεί για τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο ούτως ώστε να αποκτήσουν οι ίδιοι πιθανότητες απόκτησής τους. Ο μεν Άρης ποντάρει στον Παναγιώτη Γιαννάκη στα χέρια του οποίου πολλά «παιδιά» έγιναν (μπασκετικά) άντρες, ενώ ο ΠΑΟΚ έχει το πλεονέκτημα της παρουσίας του Ηλία Παπαθεοδώρου ο οποίος συνεργάστηκε με τον παίκτη σε επίπεδο Εθνικών ομάδων. Μάλιστα την υπόθεση του Χαραλαμπόπουλου χειρίζεται ο ίδιος ο Ηλίας Παπαθεοδώρου, δίχως όμως να έχει επιβεβαιωθεί η πληροφορία που τον θέλει να έχει ήδη συζητήσει με κορυφαίο στέλεχος του Παναθηναϊκού.

Υπάρχει βέβαια και μια… λεπτομέρεια. Το συμβόλαιο του παίκτη για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Για την ακρίβεια προβλέπει το ποσό των 200.000 ευρώ και ο Παναθηναϊκός δεν έχει σκοπό να αναλάβει την πληρωμή του. Αυτή την υποχρέωση θα την αναλάβει η ομάδα που θα τον αποκτήσει υπό τη μορφή δανεισμού. Εδώ βρίσκεται το «ισχυρό» μειονέκτημα των δύο της Θεσσαλονίκης. Καμία από τις δύο δεν έχει τη δυνατότητα να δώσει τέτοιο συμβόλαιο. Ο μεν Άρης σκοπεύει να δημιουργήσει μπάτζετ που δεν θα ξεπερνά τις 800.000 ευρώ, ο δε ΠΑΟΚ δεν μπορεί να ξεπεράσει τις 600.000-ευρώ και ήδη έδωσε το μεγαλύτερο συμβόλαιο στον Κέβιν Ντίλαρντ.

Αυτό σημαίνει ότι για να έχουν ρεαλιστικές πιθανότητες θα πρέπει ο Παναθηναϊκός, αν δεν αναλάβει την πληρωμή του συνόλου του συμβολαίου του παίκτη, θα καταβάλλει το μεγαλύτερο μέρος αυτού.

Πηγή: gazzetta.gr