Ανοίγει η αυλαία σήμερα για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας 470 στη Θεσσαλονίκη.

Στον Θερμαϊκό θα βρεθούν 80 ανδρικά και 60 γυναικεία πληρώματα από 36 χώρες για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της κλάσης. «Οικοδεσπότες» είναι ο Ναυτικός Ομιλος Θεσσαλονίκης και οι χάλκινοι Ολυμπιονίκες του Ρίο, οι Τάκης Μάντης και Παύλος Καγιαλής, οι οποίοι συγκαταλέγονται και στα φαβορί για διάκριση.

Σήμερα τα σκάφη θα συμμετέχουν στο Practice Race που θα γίνει στις 15:00 το μεσημέρι προκειμένου οι αθλητές και οι αθλήτριες να κάνουν μια πρώτη δοκιμή των δυνάμεων τους. 

Το βράδυ στις 20:00 θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στις εγκαταστάσεις της Ναυτικής Διοίκησης Βορείου Ελλάδας.

Οι ιστιοδρομίες που σηματοδοτούν και την επίσημη έναρξη της αγωνιστικής δράσης, ξεκινάνε το μεσημέρι της Δευτέρας, με την πρώτη να έχει προγραμματιστεί για τις 12:00, εάν όλα πάνε καλά με την ένταση του ανέμου που θα επικρατεί εκείνη την ώρα.

Στο μεταξύ χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του διοργανωτή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης, η Γενική Συνέλευση της κλάσης 470 . Η συνάντηση αυτή γίνεται κάθε χρόνο παράλληλα με τους αγώνες, συνήθως κατά τη διάρκεια του παγκοσμίου πρωταθλήματος 470 ή κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου της ISAF. Η φετινή Γενική Συνέλευση έχει ιστορική σημασία καθώς συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν οι μελλοντικές αλλαγές που πρόκειται να γίνουν στα σκάφη 470 σε ότι αφορά το κατάρτι και τα πανιά τους.