Η Κατερίνα Στεφανίδη στις γυναίκες και ο Νορβηγός Κάρστεν Βάρχολμ αναδείχθηκαν κορυφαία αθλήτρια και αθλητής, αντίστοιχα, στην Ευρώπη για τον μήνα Ιούνιο, στη δημοσκόπηση που πραγματοποιεί η EAA με τη βοήθεια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Η Ελληνίδα άλτρια του επί κοντώ έχει κατακτήσει τρεις μεγάλους τίτλους μέσα σε ένα χρόνο και τον επόμενο μήνα θα προσπαθήσει για έναν τέταρτο στο παγκόσμιο του Λονδίνου.

Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του Ρίο είναι αήττητη αυτή τη σεζόν, ενώ μέσα στον Ιούνιο πήρε δύο σημαντικές νίκες. Πρώτα στην Ντοχα όπου κέρδισε το Diamond League με 4.80μ, ενώ ακολούθησε ο αγώνας στη Ρώμη στον οποίο νίκησε με 4.85μ που είναι και κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο. Στην Ιταλική πρωτεύουσα δοκίμασε να καταρρίψει και το παγκόσμιο ρεκόρ στα 5.07μ, ενώ στη συνέχεια πήρε μέρος στους αγωνες της Λιλ, όπου με τη νίκη της (4.70μ) βοήθησε αποφασιστικά τη χώρα μας να παραμείνει στην ελίτ του ευρωπαικού πρωταθλήματος ομάδων.

Ο Βάρχολμ γνώρισε τις πρώτες επιτυχίες του στο στίβο με το αγώνισμα του δεκάθλου, αλλά τον τελευταίο χρόνο κάνει εκπληκτικές εμφανίσεις και στα χαμηλά εμπόδια (400μ). Πέρυσι στο Όσλο κατέρριψε το εθνικό ρεκόρ με 48.25 και μετείχε στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο Άμστερνταμ, ενώ φέτος σημείωσε δύο σημαντικές νίκες. Την πρώτη με 48.82 στο Diamond League της Στοκχόλμης και την 2η με 48.46 στο ευρωπαϊκό ομάδων (Α΄ κατηγορία) στη Βάασα της Φινλαδίας. Τον περασμένο μήνα πέτυχε εθνικό ρεκόρ και στα 400μ με 44.87.