Για την εμπιστοσύνη που οφείλει να δείξει η διοίκηση του Άρη στον Παύλο Μυροφορίδη, ούτως ώστε να χτίσει την ομάδα εν όψει της νέας σεζόν, αναφέρθηκε με δηλώσεις του ο παλαίμαχος παίκτης των «κιτρινόμαυρων» Πέτρος Πασσαλής.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο "Αθλητικό Metropolis 95,5":

Για τη συμφωνία του Άρη με τον Παύλο Μυροφορίδη:

«Ο Άρης κινείται σε ένα διαφορετικό αγωνιστικό πλάνο τη νέα περίοδο. Τις προηγούμενες χρονιές ο προπονητής λειτουργούσε και σαν τεχνικός διευθυντής. Φέτος όμως θα είναι ο Μυροφορίδης ο οποίος όπου έχει δουλέψει, έχει δείξει ένα αξιόλογο έργο σε όποια ομάδα και αν εργάστηκε. Σαν επιλογή με βάση το βιογραφικό του είναι καλή. Είναι θετική εξέλιξη για την ομάδα του Άρη. Επειδή όμως όλα κρίνονται από το αποτέλεσμα, όλα θα εξαρτηθούν από τις επιλογές του και στο θέμα του προπονητή και στους ποδοσφαιριστές. Θα είναι δύσκολο για τον κύριο Μυροφορίδη αλλά τη φετινή αγωνιστική περίοδο η επιτυχία ή αποτυχία της ομάδας θα έχει ονοματεπώνυμο».

Για το αν του ανατέθηκε η ομάδα εν λευκώ:

«Φυσικά. Η επιλογή ενός τεχνικού διευθυντή πριν από την έλευση του προπονητή σηματοδοτεί την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου με τον κ. Μυροφορίδη να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος. Φυσικά θα πρέπει και ο κ. Καρυπίδης που εκπροσωπεί τη διοίκηση του Άρη να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του απέναντι στους ποδοσφαιριστές έτσι ώστε όλοι να μπορούν να δουλέψουνε έχοντας ένα και μοναδικό στόχο την άνοδο του Άρη στην Super League. Η διοίκηση του Άρη θα πρέπει να εξασφαλίσει τέτοιες συνθήκες ώστε ο κ. Μυροφορίδης να κάνει απερίσκεπτα τη δουλειά του, για να έχει το αποτέλεσμα που επιθυμεί».

Για το θέμα του προπονητή στον Άρη:

«Ο κ. Μυροφορίδης επιλέχθηκε για να χτίσει τον Άρη της επόμενης περιόδου. Αν ήταν να έχει λόγο ο κ. Καρυπίδης που είναι στη διοίκηση στο ποιος θα είναι ο προπονητής τότε τι τον προσέλαβε τον κ. Μυροφορίδη. Ας αποφάσιζε από μόνος του ποιος θα είναι ο προπονητής. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Αν το όνομα είναι βαρύ ή με πλούσιο βιογραφικό κρίνεται μέσα στο γήπεδο σε συνάρτηση με τα αποτελέσματα της ομάδας. Ο κ. Αναστόπουλος σε όσες ομάδες είχε δουλέψει είχε καταφέρει την άνοδο κάτι που δεν το έκανε με τον Άρη. Δεν μπορείς να κρίνεις έναν ποδοσφαιριστή με βάση το βιογραφικό του. Το βιογραφικό μειώνει το ρίσκο. Πρέπει ο Καρυπίδης να εμπιστευτεί τον Μυροφορίδη και στο θέμα του προπονητή αλλιώς δεν έχει κανένα λόγο να ξεκινήσει η χρονιά με εκπτώσεις».

Για την σημασία της απόκτησης τεχνικού διευθυντή:

«Όταν παίρνεις έναν τεχνικό διευθυντή πριν από οποιαδήποτε άλλη κίνηση, θεωρείται δεδομένο ότι αυτός θα είναι που θα αποφασίσει για όλα τα αγωνιστικά της ομάδας. Θα έχει ένα συγκεκριμένο ποσό που θα πρέπει να διαχειριστεί κα;ι με αυτά τα χρήματα θα προσπαθήσει να κάνει μια αξιόμαχη ομάδα που θα παλέψει για την άνοδο. Αν ήταν να λειτουργήσει διαφορετικά ο Καρυπίδης δεν χρειαζόταν να επιβαρύνει αυτόν τον προϋπολογισμό με ένα ποσό που θα δοθεί στο τεχνικό διευθυντή».