Συγκρατημένα αισιόδοξος για δικαίωση και παραμονή του Ηρακλή στα σαλόνια της Super League, εμφανίστηκε σε συνέντευξή του ο πρόεδρος του Ιδρυτικού Σωματείου του Γηραιού, Νίκος Βαφειάδης.

Για τις ενέργειες του Ιδρυτικού Σωματείου του Ηρακλή, μίλησε ο πρόεδρός του Νίκος Βαφειάδης, ο οποίος και έδειξε συγκρατημένα αισιόδοξος για δικαίωση και παραμονή του Γηραιού στη μεγάλη κατηγορία.

Αναλυτικά τα όσα είπε στο σταθμό Metropolis 95,5:

«Πραγματοποιήθηκε χθες η διακομματική συνάντηση. Καλέσαμε όλους τους βουλευτές Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης και τους φορείς της πόλης για να τους καταθέσουμε το δίκαιο αίτημά μας που είναι απλά η τήρηση των νόμων και ό,τι αυτοί προβλέπουν. Δεν ζητούμε καμία παρέκκλιση, καμία χάρη. Και ότι παρά το αυτοδιοίκητο πρέπει να επέμβουν διότι ο σκοπός του συνεταιρισμού έχει χάσει το νόημά του. Η Super League λειτουργεί ως δικαστήριο χωρίς να έχει τέτοια αρμοδιότητα. Οι πρόεδροι των ομάδων φορούν τον τύμβανο του δικαστή και σαν δικαστές εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα. Οι νόμοι είναι υπέρ του Ηρακλή και δεν δεχόμαστε ότι για άλλη μια φορά θα πρέπει να υποβιβαστεί άδικα».

Για το αν ο Ηρακλής θα δικαιωθεί: «Αν ισχύσουν οι νόμοι, αν οι τακτικοί δικαστές δικάσουν με αυτά που προβλέπουν οι νόμοι, ο Ηρακλής πρέπει να δικαιωθεί. Επειδή και το 2011, όμως, έπρεπε να δικαιωθεί αλλά δεν δικαιώθηκε, διατηρούμε μια συγκρατημένη αισιοδοξία. Το Διαιτητικό Δικαστήριο έστειλε μήνυμα σε αυτούς που το ήθελαν αναρμόδιο ορίζοντας δικάσιμο για την προσεχή Τετάρτη (05/07). Θα είναι η Μεγάλη Τετάρτη για την οικογένεια του Ηρακλή σε μια δίκαιη προσπάθεια που γίνεται για τη δικαίωση. Επειδή, όμως, είμαστε στην Ελλάδα και το αυτονόητο είναι κατάκτηση, αν έρθει η δικαίωση θα την πανηγυρίσουμε. Στην Ελλάδα το αυτονόητο ίσως είναι και το πιο δυσνόητο πράγμα».

Κλείνοντας, δήλωσε: «Την Τρίτη (04/07) στην πορεία που θα γίνει από όλη την οικογένεια του Ηρακλή θα πρέπει όλοι να δώσουν το παρών».