Την ικανοποίησή της για την ανταπόκριση που είχε η συνάντηση με τους Πολιτικούς φορείς της Θεσσαλονίκης εξέφρασε Επιτροπή «Πρωτοβουλία για την Δικαίωση του Ηρακλή», μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Για την σημερινή συνάντηση θα βγει αύριο ανακοίνωση με το ποίοι παρευρέθησαν, ποίοι απουσίαζαν και ποίοι έστειλαν αντιπροσώπους αντ' αυτού όπως είχαμε προμηνύσει.

Όσον αφορά την σημερινή συνάντηση έχουμε να δηλώσουμε ότι είμαστε ικανοποιημένοι από την πλευρά μας για την ανταπόκριση των Πολιτικών και Τοπικών φορέων της πόλης στο δίκαιο αίτημα του Ηρακλή και συντάχθηκαν με το μέρος μας για την τήρηση της νομιμότητας.

Επίσης δεσμεύτηκε η πλευρά των Βουλευτών ότι θα επιδιωχθεί συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γιώργο Βασιλειάδη πριν την εκδίκαση της υπόθεσης όπου θα του ζητηθεί να τηρηθούν οι νόμοι και οι κανονισμοί με ότι αυτοί προβλέπουν.

Από την πλευρά της Επιτροπής αλλά και του Ιδρυτικού Σωματείου δόθηκε αντίγραφο με τα άρθρα της Προκήρυξης που είχαν υπογραφεί και οι 16 πρόεδροι των ομάδων σε όλους τους Βουλευτές και Τοπικούς Φορείς που δικαιώνουν τις θέσεις μας.

Επίσης δόθηκε προς υπογραφή ψήφισμα το οποίο υπογράφηκε από πολλούς από τους παρευρισκόμενους και τις επόμενες μέρες δεσμεύτηκαν οι αντιπρόσωποι των υπολοίπων ότι θα μας ενημερώσουν για την απόφαση αυτών.

Το ψήφισμα που δόθηκε προς υπογραφή είναι το παρακάτω:

Οι πανθομολογούμενες και γνωστές στο φίλαθλο πανελλήνιο παθογένειες του Ελληνικού ποδοσφαίρου, έχουν – πλέον – οδηγήσει τα πράγματα στο συγκεκριμένο χώρο σε ένα αδιέξοδο ανομίας και αδικίας. Ο ιστορικός Ηρακλής, για μία ακόμη φορά καθίσταται θύμα αυτού του απαράδεκτου καθεστώτος, το οποίο επιχειρεί, με απροκάλυπτο τρόπο, την αγωνιστική – και όχι μόνο – εξόντωσή του.

Το δίκαιο είναι ξεκάθαρα στην πλευρά του Ηρακλή και ο αγώνας όλης της οικογένειας του Συλλόγου αντιπροσωπεύει τη μάχη για την επικράτηση της δικαιοσύνης στο σύγχρονο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Ποινή υποβιβασμού για μη αδειοδοτούμενη ομάδα ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ από οιαδήποτε κανονιστική διάταξη και αυτό είναι σαφές. Όπως σαφές είναι ότι ο Ηρακλής θα πρέπει να δικαιωθεί και να ισχύσουν τα ΝΟΜΙΜΑ για την περίπτωσή του.

Ο Ηρακλής κέρδισε την παραμονή του στη Super League στους αγωνιστικούς χώρους, με μαχητικότητα, εντιμότητα και επίδειξη ανόθευτου αθλητικού πνεύματος. Το δίκαιο αποτελεί ΑΠΑΙΤΗΣΗ κάθε ευνομούμενης πολιτείας και – συνεπώς - ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την απονομή δικαίου και για τον μεγάλο αυτό Σύλλογο.

Όχι στην αδικία, όχι στην λαθραία εξυπηρέτηση συμφερόντων στο χώρο του ποδοσφαίρου, ναι στην εφαρμογή των νόμων, ναι στο δίκαιο, ναι στη δικαίωση του Ηρακλή.

Τέλος όπως έγινε γνωστό ήδη την προσθετή νομική παρέμβαση στο Διαιτητικό Δικαστήριο θα την αναλάβει ο Λάκης Σημαιοφορίδης».