Ακόμη δύο ηχηρά ονόματα φέρονται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο διεκδίκησης των Μουντιάλ, καθώς μετά τον ισχυρό άνδρα της Τσέλσι, Ρόμαν Αμπράμοβιτς, σειρά παίρνουν ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και ο πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον.

Σύμφωνα με την ¨"έκθεση Γκαρσία", που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, τόσο ο πρίγκιπας Γουίλιαμ όσο και ο Κάμερον υποστήριζαν την αγγλική υποψηφιότητα για τη διοργάνωση του 2018. Σύμφωνα με την έκθεση της FIFA, οι δύο τους μετείχαν σε σύσκεψη στην οποία έγινε συμφωνία για ανταλλαγή ψήφων, μεταξύ Αγγλίας και Νότιας Κορέας.

Ο Κάμερον είχε συναντήσει τον πρώην αντιπρόεδρο της FIFA, Μονγκ-Τσουνγκ Τζουν, πριν την ψηφοφορία του 2010 για την ανάθεση των διοργανώσεων και του ζήτησε να ψηφίσει υπέρ της υποψηφιότητας της Αγγλίας για το Μουντιάλ του 2018, σύμφωνα με την έκθεση. Σε αντάλλαγμα, ο Τζουν ζήτησε από την Αγγλία να υποστηρίξει τη νοτιοκορεάτικη υποψηφιότητα για τη διοργάνωση του 2022.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ανταλλαγή ψήφων παραβιάζει τους κανονισμούς. Η συζήτηση αυτή έγινε σε ξενοδοχείο στη Ζυρίχη. «Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον κ. Τζουν να ψηφίσει την υποψηφιότητα της Αγγλίας και ο κ. Τζουν απάντησε ότι θα το έκανε, αν ο κ. Τόμπσον ψήφισε για τη Ν. Κορέα», αναφέρει η έκθεση, σύμφωνα με το Business Insider. Σημειώνει ακόμη ότι ο Τζουν παραδέχθηκε ότι συνάντησε τον Κάμερον στη Σεούλ τον Νοέμβριο του 2010, αλλά αρνήθηκε την κατηγορία για ανταλλαγή ψήφων.

Στην έκθεση, γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, γίνεται αναφορά μέχρι και για τη βασίλισσα Ελισάβετ, καθώς ο πρώην πρόεδρος της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου Νότιας Αμερικής, Νίκολας Λέοζ, λέγεται ότι ζήτησε να χριστεί ιππότης, με αντάλλαγμα μία ψήφο. Το αίτημά του δεν ικανοποιήθηκε ποτέ, αλλά δόθηκε το όνομά του σε ένα τρόπαιο.

«Αξιωματούχοι της επιτροπής διεκδίκησης της Αγγλίας αντιλήφθηκαν ότι ο κ. Λέοζ θα τους έβλεπε πιο ευνοϊκά, αν τον βοηθούσαν να γίνει ιππότης. Η επιθυμία του για προσωπική αναγνώριση θα μπορούσε να επηρεάσει την ψήφο του για το Μουντιάλ», αναφέρει η έκθεση της FIFA.