Για τους λόγους που τον ώθησαν να αποχωρήσει από τον Ηρακλή, μίλησε ο Δημήτρης Στάμου.

Μεταξύ άλλων τόνισε πως ο Ηρακλής είναι πλέον η δεύτερη οικογένεια του, ωστόσο υπογράμμισε ότι ο Σπύρος Παπαθανασάκης χάλασε το καλό κλίμα που υπήρχε μέσα στην ομάδα.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθλητικό Metropolis 95.5 FM»:

«Ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση. Το σκεφτόμουν πολύ καιρό. Το να αφήνεις την ομάδα που μεγάλωσες, αγάπησες και φορούσες τη φανέλα της από μικρό παιδί είναι κάτι πολύ δύσκολο και δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια. Το να πω απλά ένα ευχαριστώ είναι πολύ λίγο για όλα όσα νιώθω για τον Ηρακλή. Παρ’ όλα αυτά, θα πω ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου στους προπονητές, τους παίκτες που συνεργάστηκα όλο αυτό το διάστημα και τον κόσμο που μας στήριξε. Ο Ηρακλής είναι η δεύτερη οικογένειά μου και θα παραμείνει. Δεν είναι οικονομικός ο λόγος που αποχωρώ. Όλη αυτή η κατάσταση που περάσαμε ήταν ψυχοφθόρα. Δεν αντέχαμε άλλο. Το οικονομικό περνάει σε δεύτερο ρόλο. Βασικός παράγοντας ήταν το ψυχικό, η ταλαιπωρία που βιώνει ο Ηρακλής, είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Όσο και να το περιγράψει κανείς, αν δεν το δεις από μέσα δεν μπορείς να το καταλάβεις. Αυτός είναι ο βασικότερος λόγος που αποφάσισα να φύγω».

Για το αν είχε κάποια επικοινωνία με τη διοίκηση: «Ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε κανείς για κανένα από τα παιδιά. Να μας δώσει, έστω, μια υπόσχεση, να μας προτρέψει να συνεχίσουμε στην ομάδα. Υπάρχει πλήρης αδιαφορία και εγκατάλειψη. Για πολύ καιρό, η ομάδα έτρεψε στον αυτόματο πιλότο. Μόνο ο Ηρακλής θα μπορούσε να κρατηθεί έτσι. Καμία άλλη ομάδα δεν θα τα κατάφερνε με όλα αυτά τα προβλήματα».

Για τον Σπύρο Παπαθανασάκη: «Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έκανε τόσο κακό στην ομάδα. Υπήρχε ένα καλό κλίμα στην ομάδα, υπήρχε μια παρέα και την χάλασε. Κρίμα για τον Ηρακλή να φτάνει σε αυτό το σημείο. Δεν περιγράφεται με λόγια όλο αυτό».

Για τον Νίκο Καγιούλη: «Δεν είχα επικοινωνία με τον Καγιούλη. Σε κάποια πράγματα προσπάθησε, αλλά και αυτός στο τέλος δεν κράτησε κάποιες υποσχέσεις που μας έδωσε».

Για το μήνυμα που στέλνει στον κόσμο του Ηρακλή: «Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια του Ηρακλή, τον κόσμο, τους προπονητές, τα παιδιά που συνεργάστηκα μαζί τους. Το να αφήσεις αυτήν την φανέλα είναι κάτι πολύ δύσκολο και το ξέρουν αυτό οι δικοί μου άνθρωποι. Εύχομαι ο Ηρακλής να ξαναβρεί τον δρόμο του, να βγει από αυτήν την δύσκολη κατάσταση και να φτάσει ψηλά εκεί που του αξίζει».