Στο παιχνίδι που έκρινε το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, οι Ιταλίδες γνώρισαν την ήττα από τη Λετονία εξαιτίας ενός... ανεξήγητου σφυρίγματος, κάτι που δεν μπορούν ακόμα να πιστέψουν στο συγκρότημα της χώρας.

Η πόιντ γκαρντ της ομάδας, Τζόρτζια Σοντάνα, θέλησε να εξωτερικεύσει αυτά τα συναισθήματα στέλνοντας ένα γράμμα με αποδέκτη τον διαιτητή που πήρε πάνω του αυτό το σφύριγμα.

Μάλιστα «άγγιξε» και τον Αντρέα Τρινκιέρι, ο οποίος έκανε retweet το εν λόγω γράμμα!

«Αγαπητέ διαιτητή. Ναι εσύ που σφύριξες στο τέλος. Θέλω να σου πω πως νιώθω και ελπίζω να το διαβάσεις με κάποιον τρόπο. Νιώθω άδεια. Νιώθω να μου έκλεψες όλη δουλειά που έκανα τα τελευταία χρόνια. Είμαι σίγουρη ότι και τα κορίτσια της Λετονίας δούλεψαν σκληρά, αλλά γιατί; Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν μας άφησες να έχουμε την τελευταία επίθεση. Σφύριξε φάουλ, αλλά άσε μας να παίξουμε. Μπορώ να δεχτώ την ήττα, αλλά δεν μπορώ να δεχτώ ότι κάποιος άλλος αποφάσισε να χάσουμε» ανέφερε αρχικά και συνέχιζε:

«Δεν μπορώ να δεχτώ ότι όλο το πάθος μας και όλες οι θυσίες μας πήγαν στον βρόντο από ένα και μόνο σφύριγμα. Εύχομαι να ήσουν δίπλα μου τώρα και να ένιωθες τον πόνο. Εύχομαι να μιλούσες στην Σέσι (σ.σ. Σεσίλια Ζανταλασίνι), την καλύτερη παίκτρια στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή, και να της έλεγες ότι δεν ήταν λάθος της που χάσαμε. Εύχομαι να άκουγες τους ήχους από τα δάκρυά μας. Πιθανόν να είχαμε χάσει το ματς, αλλά πιθανόν και όχι. Ομως απ' όλη η δουλειά που είχαμε κάνει, το σφύριγμά σου ήταν η πληγή μέσα στις ψυχές μας. Επρεπε να μας αφήσεις να παίξουμε. Επρεπε να αφήσεις το μπάσκετ να αποφασίσει για εμάς. Ευχομαι να μην διασταυρωθούν ποτέ οι δρόμοι μας. Ο πόνος θα περάσει αλλά η ανάμνηση θα μείνει. Αξίζαμε κάτι καλύτερο...».

Πηγή: gazzetta.gr