“Όχι” του Παναθηναϊκού στην πρώτη πρόταση της Αλ Αΐν για τον Μπεργκ

|
ΤΑΚΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΕΛΗΣ

Αρνητική απάντηση έδωσε ο Παναθηναϊκός στην πρώτη επίσημη κρούση της Αλ Αΐν για να κάνει δικό της τον Σουηδό σταρ του Τριφυλλιού, Μάρκους Μπέργκ.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ενώ μέχρι χθες από το περιβάλλον του παίκτη και του εκπροσώπου του «δεν υπήρχε επίσημη πρόταση από καμία ομάδα», σήμερα ο Στάινερ Ντίετζ και οι ιθύνοντες της ομάδας των ΗΑΕ επικοινώνησαν με τους ανθρώπους του αθηναϊκού συλλόγου και μετέφεραν την πρότασή τους για την παραχώρηση του Σουηδού διεθνούς άσου.

Με τη διαφορά, όμως, ότι τα χρήματα που προσφέρουν οι Άραβες δεν προσεγγίζουν καν το ποσό των 5.2 εκ. ευρώ που αντιστοιχεί στη ρήτρα εξαγοράς του 75% των δικαιωμάτων του Μπεργκ που διατηρεί ο Παναθηναϊκός μετά την τελευταία ανανέωση του συμβολαίου του.

Ως εκ τούτου οι άνθρωποι της Αλ Αΐν «εισέπραξαν» το πρώτο «όχι» από τους «πράσινους» και οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται. Ο ίδιος ο Μπεργκ μπορεί να έχει αποφασίσει να φύγει από τον Παναθηναϊκό, από την άλλη, όμως, οι διοικούντες δεν είναι διατεθειμένοι σε καμία περίπτωση να τον «χαρίσουν» στους Άραβες.

Οι «πράσινοι» θα επιδιώξουν να πάρουν το μέγιστο δυνατό οικονομικό όφελος από τη συγκεκριμένη διαπραγμάτευση προκειμένου να καλύψουν το τεράστιο κενό που θα δημιουργηθεί από την αποχώρηση του Μπεργκ, ενώ μέρος των χρημάτων θα διατεθούν για να καλυφθούν κι άλλες εκκρεμότητες που υπάρχουν.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.