Τα σενάρια που τον ήθελαν να αρνείται την πρόταση της ΕΟΚ για να αναλάβει τον πάγκο της Εθνικής Ανδρών, διέψευσε κατηγορηματικά ο προπονητής, Δημήτρης Πρίφτης.

Με δηλώσεις του στο basketa.gr ξεκαθάρισε: «Από την πρώτη επαφή που υπήρξε με την ΕΟΚ, πολύ καιρό πριν, είχε πει στους ανθρώπους της διοίκησης ότι με τιμά απεριόριστα η προοπτική να συμμετάσχω και στη φετινή προσπάθεια της Εθνικής και η πρόθεσή τους να μου αν αναθέσουν την ομάδα. Τους είχα εξηγήσει, όμως, ότι δεν θα μπορούσα να πάρω κάποια απόφαση, όσο υπάρχουν εκκρεμότητες τόσο με την ομάδα μου τον Αρη, όσο και γενικότερα με το μέλλον.

Στην τελευταία επαφή που υπήρξε, το περασμένο Σαββατοκύριακο, τους επισήμανα ότι οι εκκρεμότητες παραμένουν και είμαι αναγκασμένος να περιμένω κι άλλο, κατανοώντας ότι από πλευράς Ομοσπονδίας θα έπρεπε να πάρουν τις αποφάσεις τους. Ουσιαστικά δεν υπήρξε χρονική ταύτιση, αλλά σε καμία περίπτωση άρνηση, μιας άκρως τιμητικής πρότασης. Εχω αποδείξει εξάλλου σε βάθος χρόνων την επιθυμία μου να προσφέρω στην Εθνική και τις προσπάθειές της από οποιοδήποτε πόστο».

Όπως γράφει το basketa.gr, ο Πρίφτης αναγκαστικά είναι υποχρεωμένος να περιμένει τις εξελίξεις στον Άρη και προφανώς δεν μπορεί να δεσμευτεί για ένα μακρόπνοο πρότζεκτ όπως είναι της κάθε Εθνικής με το νέο σύστημα διοργανώσεων.