Τις πρώτες του δηλώσεις ως προπονητής του ΠΑΟΚ έκανε σήμερα ο Αλεξάνταρ Στανόγιεβιτς, κατά την ξενάγησή του στο γήπεδο της Tούμπας.

Ο Σέρβος τεχνικός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην πίεση που έχει η ομάδα του Δικεφάλου, στους οπαδούς, αλλά και τη φιλοσοφία του ως προπονητής.

Αναλυτικά τα όσα είπε στην κάμερα του PAOKTV:

Για το συναίσθημα που κυριαρχεί μετά τη συμφωνία του με τον ΠΑΟΚ: "Αρχικά πρέπει να πω ότι είμαι συναισθηματικός. Πάντα δουλεύω με το συναίσθημα και η πρώτη εντύπωση είναι... ασπρόμαυρη. Έτσι έμαθα από μικρός και δούλευα με το ασπρόμαυρο στοιχείο στην Παρτιζάν. Υπήρχαν και εκεί τα ίδια συναισθήματα. Θέλω να εργαστώ στην Ευρώπη, σε έναν μεγάλο σύλλογο για να δημιουργήσουμε κάτι καλό. Έτσι είναι η κατάσταση. Θέλω να αποδείξω πράγματα και όλοι μαζί να πετύχουμε. Είμαι πολύ χαρούμενος".

Για το αν μπορεί να αντέξει την πίεση για τίτλους που έχει ο ΠΑΟΚ: "Ο ΠΑΟΚ έχει όλα όσα χρειάζονται για να κατακτήσει τίτλους. Είμαι ένας φιλόδοξος προπονητής. Πριν από εμένα ο ΠΑΟΚ έπαιζε εξαιρετικό ποδόσφαιρο. έχω δει όλα τα παιχνίδια. Θεωρώ πως έχουμε την ποιότητα και τη δύναμη να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα. Θέλω από την πλευρά μου να δώσω το κάτι παραπάνω και να βελτιώσω την εικόνα της ομάδας".

Για το τι έχει να πει στον κόσμο που ψάχνει πληροφορίες γι' αυτόν στο internet: "Πλέον στο internet μπορεί ο καθένας να βρει ό,τι θέλει. Αλλά πιστεύω ότι δεν θα βρουν κάτι για μένα το οποίο δεν θα περιλαμβάνει αθλητισμό. Είμαι ένας άνθρωπος του ποδοσφαίρου και αυτό είναι το μοναδικό αντικείμενο με το οποίο έχω ασχοληθεί. Ελπίζω να ανακαλύψουν την ποδοσφαιρική πλευρά μου. Ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο 24 ώρες το 24ωρο".

Για το πώς θα περιέγραφε τον εαυτό του ως προπονητή: "Θέλω να βλέπω καταρχήν τους παίκτες μου παθιασμένους. Ειδικά μπροστά σε έναν καταπληκτικό λαό, όπως αυτός του ΠΑΟΚ και σε ένα γεμάτο γήπεδο πρέπει πάντα να μπαίνεις με πάθος στο παιχνίδι. Αυτό είναι το πρώτο που θέλω να βλέπω. Θέλω την ομάδα να μπαίνει επιθετικά τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση σε κάθε αναμέτρηση. Αυτό είναι το στυλ μου. Μία επιθετική ομάδα που παλεύει με πάθος μέχρι τέλους".

Για την εμπειρία της Κίνας και τα πέντε χρόνια εκεί: "Σίγουρα το κινέζικο ποδόσφαιρο βρίσκεται σε διαρκή άνοδο. Οι εντυπώσεις μου είναι άκρως θετικές. Εκεί συναντάς μεγάλα ονόματα, μεγάλους προπονητές. Είχα να προπονήσω σπουδαίους παίκτες που έπαιζαν στην Μπαρτσελόνα ή σε ομάδες της Premier League. Γνώρισα και αντιμετώπισα πολλούς σπουδαίους ανθρώπους. Ήταν μία μεγάλη εμπειρία. Σίγουρα "έχασα" την Ευρώπη, το ποδόσφαιρο είναι η Ευρώπη. Η διαφορά επιπέδου είναι σαφώς μεγάλη αλλά κέρδισα πολλά".

Για το ότι η Τούμπα θεωρείται ένα δύσκολο γήπεδο και πώς περιμένει ο ίδιος την παρουσία του εκεί: "Κανείς δεν μπορεί να με πιέσει όσο μπορώ να πιέσω εγώ τον εαυτό μου. Δούλευα σε ένα σύλλογο όπως η Παρτιζάν που έπρεπε να κυριαρχεί. Μετά θεωρώ ότι είναι εύκολο να δουλεύεις κάπου με παρόμοιες καταστάσεις. Πιστεύω στην δουλειά και τον εαυτό μου, εργάζομαι με πάθος και για μένα η πίεση είναι η ζωή μου. Την θεωρώ πολύ σημαντικό παράγοντα. Χωρίς την πίεση δεν είσαι σημαντικός πουθενά. ".