Με μία δήλωση σε ιδιαίτερα επιθετικούς τόνους, ασυνήθιστη για τον ίδιο, ο Νίκος Γκάλης τοποθετήθηκε για το ζήτημα της απουσίας του από τη γιορτή για τα 30 χρόνια από το Ευρωμπάσκετ του 1987.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στο e-basket.gr, ανέφερε χαρακτηριστικά:: "Αφού ο Γιώργος Βασιλακόπουλος μίλησε για μικρότητες, εγώ θα μιλήσω για μεγαλοψυχία. Σαν αυτή που δείχνει ο ίδιος και οι συνεργάτες του...

Πραγματικά μου ήρθε την Παρασκευή το απόγευμα η πρόσκληση για τη γιορτή. Πιστεύω πως ακόμα θα... έρχονταν η πρόσκληση, αν δεν γίνονταν θέμα στα site, αλλά ας το προσπεράσω.

Στα παιδικά πάρτι, μας στέλνουν έναν μήνα πριν προσκλήσεις, όχι τέσσερις μέρες πριν, όταν μένεις σε άλλη πόλη και πρέπει να προγραμματίσεις μια σειρά από πράγματα.

Εμείς το 2013 -κι έχω μάρτυρα τον Λευτέρη Αρβανίτη και άλλους ανθρώπους του Άρη– στην εκδήλωση που έγινε προς τιμήν μου, τους καλέσαμε 2-3 μήνες πριν. Ούτε καν απάντησαν, ούτε έστειλαν εκπρόσωπο. Προφανώς αυτό δεν είναι μικρότητα, είναι μεγαλοψυχία.

Όλος ο κόσμος γνωρίζει την προσπάθεια που έκαναν να αποτρέψουν τη μετονομασία του ΟΑΚΑ. Όχι μόνο πέρυσι, από το 1995 (το παραδέχθηκε δημόσια ο Γιώργος Λιάνης) είχαν αρνηθεί να δώσουν το όνομά μου στο γήπεδο. Μήπως δεν ήμουν άνθρωπος του μπάσκετ, δεν ανήκα στην... οικογένεια;

Αλλά γιατί να γυρίσουμε τόσο πίσω; Έγινε τελικός Κυπέλλου στη Θεσσαλονίκη, στο γήπεδο που φέρει το όνομά μου, έχω παίξει και στις δύο ομάδες που συμμετείχαν και δεν μου έστειλαν μια πρόσκληση. Ούτε αυτό είναι μικρότητα, είναι μεγαλοψυχία“...

Νιώθω την ανάγκη να ζητήσω συγνώμη, γιατί ξέχασα πως ο Πάπας και ο Γιώργος Βασιλακόπουλος έχουν το αλάθητο. Άρα, πάντα εγώ θα κάνω λάθος...“

Η απάντηση του Βασιλακόπουλου

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος δεν θέλησε να τοποθετηθεί δημοσίως για όσα του καταλόγισε ο Νίκος Γκάλης και μάλιστα, σε όσους τον ρωτούσαν, απαντούσε δε ότι δεν επιθυμεί να συνεχίσει την αντιπαράθεση.

Στο περιβάλλον του ο πρόεδρος της ΕΟΚ τόνισε: "Δεν προτίθεμαι να συμμετάσχω με κανέναν τρόπο, και σε κανένα επίπεδο σε δημόσιες αντιπαραθέσεις με οποιονδήποτε, προσφυλάσσοντας έτσι το κύρος, τις επιπτώσεις και τη σημασία που είχε το Ευρωμπάσκετ του 1987".