Είναι πλέον γεγονός! Η πολυαναμενόμενη μάχη του Φλόιντ Μέιγουεδερ με τον Κόνορ ΜακΓκρέγκορ επισημοποίηθηκε και θα διεξαχθεί στις 26 Αυγούστου στο Λας Βέγκας.

Ο ανίκητος Φλόιντ Μέιγουεδερ παρότι έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση εδώ και μία διετία,, θα τεθεί αντιμέτωπος στα 40 του χρόνια με τον κατά 11 χρόνια μικρότερό του, Ιρλανδό πρωταθλητή Κόνορ ΜακΓκρέγκορ.

Ο αγώνα έχει προγραμματιστεί στους 12 γύρους με τους παραδοσιακούς κανόνες ενός αγώνα πυγμαχίας και πρόκειται φυσικά να φέρει αρκετά εκατομμύρια δολάρια στους λογαριασμούς και των δυο τους.

Μέχρι τώρα, το ακριβότερο γεγονός στα μαχητικά αθλήματα ήταν ο αγώνας του Αμερικανού πυγμάχου με τον Μάνι Πακιάο το 2015, που απέφερε 370 εκατ. ευρώ.

Ο προσεχής αγώνας εκτιμάται πως θα αποφέρει υπερδιπλάσια, κοντά στα 900 εκατ. ευρώ μόνο από το pay-per-view.

Όσο για τα ποσά που θα εισπράξουν οι δύο αθλητές, δεν υπάρχουν ακόμη ανακοινώσεις. Φημολογείται πως ο 40χρονος πυγμάχος, που θα βγει για λίγο από τη... σύνταξη για να αγωνιστεί, θα πάρει 100 εκατ. δολάρια, ο 28χρονος Ιρλανδός αθλητής του MMA λιγότερα από τα μισά, ενώ αναμένεται να πάρουν και σημαντικά ποσοστά από τα έσοδα.