Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-Ιν, πρότεινε στον πρόεδρο της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο, τη διοργάνωση ενός Μουντιάλ το 2030 από διάφορες ασιατικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Βόρειας Κορέας, του δικτάτορα Κιμ Γιονγκ Ουν!

"Νομίζω ότι θα συμβάλει στην προώθηση της ειρήνης , ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου που θα διοργανώσουν οι χώρες της Βορειοανατολικής Ασίας, της Νότιας Κορέας και της Βόρειας Κορέας", , δήλωσε ο Μουν στον Τζάνι Ινφαντίνο κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του προέδρου της FIFA στην Σεούλ για το Μουντιάλ U20. "Θέλω να δω αν μπορώ να δημιουργήσω μια παρόμοια ευκαιρία για το 2030", συνέχισε ο Μουν.

Σύμφωνα με το κορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, ο Ινφαντίνο αναγνώρισε ότι πιθανότατα θα υπάρξουν κάποιες «δυσκολίες», αλλά ότι η ιδέα «μπορεί να είναι ένα πολύ ισχυρό μήνυμα» για να φέρει σε επαφή τις δύο Κορέες, που είναι χωρισμένες από το 1948. Ετσι φαίνεται να βλέπει με θετικό τρόπο την προοπτική για επιστροφή στην Ασία ενός Μουντιάλ, μετά εκείνο του 2002 που πραγματοποιήθηκε από Νότιας Κορέα και Ιαπωνία. Ο Ινφαντίνο προσφέρθηκε να εξετάσει την υπόθεση, ξεκινώντας συνομιλίες τον Κινέζο Πρόεδρο Σι Τσινπίνγκ.

Στο δρόμο αυτής της υποψηφιότητας, υπάρχουν δύο εμπόδια που δεν πρέπει να υποτιμηθούν: το γεγονός ότι η Κίνα θέλει να διοργανώσει μόνη της το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2030 και την διπλή υποψηφιότητα Αργεντινής-Ουρουγουάηςγια να γιορτάσουν τα 100 χρόνια από το πρώτο τουρνουά που μάλιστα φιλοξενήθηκε στο Μοντεβιδέο και η Ουρουγουάη νίκησε την Αργεντινή.

Πηγή: sdna.gr