Γ. Μπουτάρης: Απαράδεκτη η συμπεριφορά του κράτους απέναντι στον Ηρακλή – Δεν θα μείνει αμέτοχος ο δήμος (VIDEO)

|
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΚΟΛΑΚΟΣ

Με την Επιτροπή Πρωτοβουλίας για την δικαίωση του Ηρακλή συναντήθηκε σήμερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, στο δημαρχείο της πόλης. Ο κ. Μπουτάρης αφού άκουσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει οη ομάδα τόνισε πως τους στηρίζει, ενώ χαρακτήρισε απαράδεκτη τη συμπεριφορά του κράτους απέναντι στον Ηρακλή.

«Ο Ηρακλής είναι το αρχαιότερο σωματείο της Θεσσαλονίκης έχει ιδρυθεί πριν από την απελευθέρωση της πόλης και αυτά που άσκουσα μου προξένησαν τρομερή εντύπωση. Είναι η προκλητική η συμπεριφορά του κράτους και όταν εννοούμε κράτος, εννοούμε την ΕΠΟ και την Super League με την αλλαγή του κανονισμού αδειοδότησης των ομάδων, που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα. Είναι τελείως απαράδεκτο. Το δεύτερο που είναι ακόμη χειρότερο, η καθυστέρηση υιοθέτησης της πρότασης που έχει γίνει για τον ερασιτέχνη Ηρακλή, όπου τα χρέη που έχουν δημιουργηθεί να μην πέφτουν στις πλάτες των νέων που θέλουν να ανακατευτούν με το θέμα. Να καταλογιστούν σε αυτούς που τα δημιούργησαν. Αν συνεχίσει αυτή η κατάσταση, κανένας δεν θα θέλει να ανακατευτεί και τα λεφτά θα χαθούν και το χειρότερο από όλα θα διαλυθεί και το σωματείο. Δεν γίνεται να συνεχίσει άλλο αυτό το πράγμα. Πρέπει το κράτος να αναλάβει τις ευθύνες του και να ξεφύγει από διάφορες ίντριγκες, που λειτουργούν και δημιουργούν μεγάλα προβλήματα. Θεωρώ ότι είναι απολύτως απαράδεκτη η συμπεριφορά του κράτους», τόνισε ο κ. Μπουτάρης.

Μάλιστα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης εξέφρασε την πρόθεσή του να φέρει το θέμα του Ηρακλή στο δημοτικό συμβούλιο, επισημαίνοντας πως ο δήμος δεν μπορεί να μείνει αμέτοχος για αυτό το θέμα.

«Δεν θα μπορούσαμε να μιλάμε για μία νίκη. Όπως έχετε καταλάβει από παντού βαλλόμαστε, λόγω της ασθενούς διοίκησης, ή μάλλον της ανύπαρκτης διοίκησης την οποία έχουμε στην ΠΑΕ Ηρακλής. Όλη η περιτροπή προσπαθεί για το καλύτερο, βλέπετε ότι έχουμε παρατήσει τα πάντα γιατί πραγματικά αυτό που ζητάμε από όλους δεν είναι ούτε χάρη ούτε τίποτα, είναι να ισχύσουν οι νόμοι. Βεβαίως επειδή ζούμε στην Ελλάδα και επειδή γνωρίζουμε ότι το αυτονόητο στην Ελλάδα πρέπει να το κατακτήσεις, η πρώτη νίκη η οποία κάναμε θεωρούμε ότι είναι μία κατάκτηση. Τώρα πλέον φτάνουμε στο δεύτερο κομμάτι, που λέγεται αδειοδότηση και συνεχίζουμε με αμείωτους ρυθμούς να εξηγήσουμε ότι και πάλι δεν ζητάμε χάρη, ζητάμε και πάλι να ισχύσουν οι νόμοι, ό,τι προβλέπει ο κανονισμός, αυτό θέλουμε να ισχύσει. Το τρίτο κομμάτι και το πιο βασικό είναι να διώξουμε επιτέλους και τον Παπαθανασάκη από την ΠΑΕ για να μπορέσει ο Ηρακλής επιτέλους να βαδίσει σε πιο καλά και ήρεμα χνάρια, γιατί δυστυχώς ο συγκεκριμένος κύριος έχει δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα και συνεχίζει ακόμη και σήμερα να εξευτελίζει το Σύλλογο», σημείωσε το μέλος της Eπιτροπής, Νίκος Βαφειάδης.

«Δεν σταματάμε τις προσπάθειες, συνεχίζουμε. Κερδίσαμε έναν αγώνα, αλλά έχουμε συνέχεια. Ήρθαμε να βρεθούμε με τον κ. Μπουτάρη να συζητήσουμε το πρόβλημα της ομάδος. Σήμερα θα είναι ενημερωμένος. Άρα συνεχίζουμε εμείς την προσπάθειά μας», υπογράμμισε το μέλος της Επιτροπής, Τάσος Κατσαμπής.

Δείτε τα βίντεο του Thestival:




Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.