Για την αυριανή κρίσιμη αναμέτρηση με τη Βοσνία στη Ζένιτσα μίλησε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής, Μίκαελ Σκίμπε, ο οποίος εξέφρασε την πίστη του για τη νίκη.

«Αντιμετωπίζουμε μία πολύ καλή ομάδα, με παίκτες που παίζουν εξαιρετικά στην επίθεση. Το έργο μας δεν είναι εύκολο, όμως και η δική μας ομάδα γνωρίζει πολύ καλά πώς να αμύνεται. Είναι σημαντική η απουσία του Τζαβέλα, αλλά οι υπάρχοντες παίκτες μπορούν να καλύψουν το κενό του. Έχουμε παίξει σε «καυτές» έδρες όλοι και γνωρίζουμε πώς να διαχειριστούμε την ατμόσφαιρα στις κερκίδες. Έχω παίκτες που παίζουν με καρδιά και γνωρίζουν όλοι καλά τι πρέπει να κάνουν για να πάρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα», τόνισε αρχικά ο Γερμανός προπονητής και συνέχισε, λέγοντας:

«Περιμένω να δω το καλό πρόσωπο των παικτών μου, που είναι έμπειροι, αφού παίζουν σε προηγμένα πρωταθλήματα και καλές ελληνικές ομάδες. Το παιχνίδι είναι τελικός, θέλουμε να γυρίσουμε στην Αθήνα έστω με έναν βαθμό, αλλά φυσικά και θα είναι καλύτερα με τους τρεις».

Όσο για το τι πρέπει να κάνει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στο χορτάρι, αλλά και για την αλλαγή εικόνας του στα πρόσφατα παιχνίδια με αποκορύφωμα το Βέλγιο: «Πρέπει να δείξουμε στο ενενηντάλεπτο ότι είμαστε ανταγωνιστικοί και αρκετά καλοί για να αντιμετωπίσουμε την Βοσνία εκτός έδρας. Πάνω κάτω οι ποδοσφαιριστές γνωρίζονται μεταξύ τους και αυτό θα μας βοηθήσει. Τώρα για την αλλαγή που έχουμε δείξει, όλα άρχισαν από τους ποδοσφαιριστές. Δεν ήθελαν να πάθουν τα ίδια όπως το ότι έχασαν δυο φορές από τα Νησιά Φερόε. Έρχονται και παίζουν με την καρδιά τους, δίνουν και την ψυχή τους, ενώ κάναμε και κάποιες τακτικές παρεμβάσεις. Στο Βέλγιο ήμασταν εξαιρετικοί αμυντικά, προσπαθήσαμε και επιθετικά. Αυτά κατά την γνώμη μου ήταν τα κλειδιά της αλλαγής, συν το ότι έχουμε καλούς παίκτες, έμπειρους παίκτες, που παίζουν σε κορυφαία πρωταθλήματα και κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης».

Τέλος, ερωτηθείς για τα πλάνα που έχει για την ενδεκάδα του αγώνα, αρκέστηκε απλά να χαμογελάσει αντί να απαντήσει, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να κρατήσει «κλειστά» τα χαρτιά του.