Διαδοχικές συναντήσεις με τους διευθύνοντες συμβούλους των τεσσάρων μεγάλων ΠΑΕ του ελληνικού ποδοσφαίρου, έχουν από το πρωί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, οι τέσσερις αντιπρόσωποι της FIFA και της UEFA που βρίσκονται από χθες στη χώρα μας.

Στις 9 το πρωί, η αντιπροσωπεία των διεθνών συνομοσπονδιών συναντήθηκε με τον Μάκη Γκαγκάτση (ΠΑΟΚ), στις 10 με τους Παναγόπουλο, Μπαλωμένου (Παναθηναϊκός), στις 11 με τον Γιάννη Βρέντζο (Ολυμπιακός) και στις 12 με τον Μηνά Λυσάνδρου (ΑΕΚ).

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το sdna.gr, η αντιπροσωπεία FIFA/UEFA ζήτησε ενόψει της Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΟ στις 30 Ιουνίου, να περάσουν όλες οι αλλαγές που έχουν προτείνει για το Καταστατικό και τους Κανονισμούς.

Συγκεκριμένα:

-Να αυξηθεί η δύναμη του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στις Συνελεύσεις της ΕΠΟ και να αποτελεί το 22% με 25% του σώματος.

-Να μειωθεί συνολικά το εκλογικό σώμα και κάθε Ένωση να έχει μία ψήφο και όχι τρεις, ενώ από μία ψήφο θα έχει και κάθε ΠΑΕ της Super League.

-Να μειωθεί ο αριθμός των μελών του Δ.Σ. της ΕΠΟ από 21 σε 15!

-Να καταργηθούν πολλές από τις επιτροπές της ΕΠΟ.

-Να δημιουργηθεί μια επιτροπή επαγγελματικού ποδοσφαίρου, με συμμετοχή και του προέδρου της ΕΠΟ που θα συζητάει προκαταρκτικά όλα τα θέματα και θα εισηγείται.

Για τα παραπάνω ζητήματα, οι εκπρόσωποι της FIFA και της UEFA ήταν κάθετοι και είπαν ξεκάθαρα στους εκπροσώπους των ΠΑΕ ότι αν αυτά δεν προχωρήσουν άμεσα, τότε θα αποσύρουν την «επιτροπή εξομάλυνσης», το ελληνικό ποδόσφαιρο θα απομονωθεί και θα πάμε σε... ποδοσφαιρικό Grexit!

Πηγή: sdna.gr