Την απόκτηση του Ματίας Βάλκιερς ανακοίνωσε και επίσημα το ΤΑΠ ΠΑΟΚ, με τον Βέλγο στις πρώτες του δηλώσεις να δείχνει ανυπόμονος για να φορέσει την ασπρόμαυρη φανέλα.

Αναλυτικά η επίσημη ανακοίνωση αναφέρει:

Το Τ.ΑΠ. ΠΑΟΚ ανακοινώνει την συνεργασία με τον Matthias Valkiers για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Ο Matthias Valkiers (ύψος 1,94 μ.) είναι γεννημένος στις 08 Απριλίου 1990 στη πόλη Aalst του Βελγίου και αγωνίζεται στη θέση του πασαδόρου.

Στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του ΠΑΟΚ, ανέφερε τα εξής: "Ανυπομονώ να έρθω στον ΠΑΟΚ. Έχω ακούσει πολύ καλά πράγματα για την ομάδα και την Ελλάδα γενικότερα. Θα προσπαθήσουμε να διεκδικήσουμε όλους τους τίτλους, σε οποιαδήποτε διοργάνωση. Δεδομένου της συμμετοχής μου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, αυτή την περίοδο, δεν μπορώ να βρίσκομαι στην Θεσσαλονίκη. Θέλω να έρθω στην Ελλάδα το συντομότερο".

Η καριέρα του...

Ξεκίνησε την καριέρα του στην Βελγική Lindemans Aalst (2009-10) και μετέπειτα ακολούθησε η Noliko Maaseik (2011-14). Επόμενος σταθμός η Palandöken Belediyesi Voleybol (2014-15) από την Τουρκία. Επιστρέφει ξανά στη χώρα του για λογαριασμό της Volley Menen (2015-16) ενώ την περασμένη αγωνιστική περίοδο κατέκτησε το πρωτάθλημα Ρουμανίας με τα χρώματα της CS Volei Municipal Zalau (2016-17).

Είναι διεθνής με την Εθνική ομάδα της χώρας του και έχει αναδειχθεί καλύτερος υποδοχέας στο European League (2013).