Για τα όσα συμβαίνουν στον Ηρακλή αλλά και την συνέτιση της με τα μέλη της Επιτροπής Πρωτοβουλίας αναφορικά με τα τελευταία γεγονότα στους «κυανόλευκους», μίλησε σε ραδιοφωνική της συνέντευξη η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Metropolis 95.5 FM»:

«Προσπαθούμε να βρούμε τη λογική στο παράλογο που ζούμε και την ισονομία. Για την πάταξη της όποιας ανομίας πρέπει να αρχίσουμε από το πιο λαοφιλές άθλημα, που είναι το ποδόσφαιρο. Εκεί μαζεύεται το σύνολο της νεολαίας και τουλάχιστον να βάλουμε κάποια θεμέλια για το μέλλον. Να μην είναι το ποδόσφαιρο θέμα πέντε ανθρώπων, αλλά θέμα νόμων».

Για το τι της ζητήθηκε από τους ανθρώπους του Ηρακλή: «Ζήτησαν την ισονομία. Οι αποφάσεις να μην παίρνονται με κλειστές πόρτες και παράθυρα. Αν έχουν άδικο να γίνει αυτό που πρέπει, αν, όμως, είναι το δίκαιο με το μέρος τους να εφαρμοστεί. Δεν είμαι από τους ανθρώπους που θα πυροδοτήσουν μια σύγκρουση Βορρά - Νότου. Η Ελλάδα είναι μία. Το ποδόσφαιρο είναι ένα με πολύ συγκεκριμένες αραχνιασμένες γωνιές που όλοι λένε ότι θέλουν να καθαρίσουν. Ας αρχίσει από τώρα. Η τουλάχιστον ας δείξουν διάθεση να μην αναγκάζεσαι να προσφύγεις σε δικαστήρια για να δικαιωθείς. Υπάρχουν άνθρωποι που παίρνουν αποφάσεις».

Για την υπόσχεση που τους έδωσε: «Πρωτεργάτης της κουβέντας ήταν ο Περιφερειάρχης, που είπε ακριβώς τα ίδια πράγματα. Μην ξεχνάτε ότι κάποτε είχαμε τέσσερις πολύ μεγάλες ομάδες στην πόλη. Τον ΠΑΟΚ, τον Άρη, τον Ηρακλή και τον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Έχουμε κι εμείς τα θέματά μας με το παρελθόν. Ήρθαν επενδυτές, τους μάδησαν, κάποιοι δεν ορθοπόδησαν για να ορθοποδήσουν και οι ομάδες μας. Έχουμε κι εμείς το φταίξιμό μας. Όταν, όμως, φτάνεις στο σήμερα που διεκδικείς τη δικαίωσή σου μέσω δικαστηρίων και εν μέρει την παίρνεις, όποια κι αν είναι η απόφαση περί άδειας συμμετοχής αν σε άλλες ομάδες εφαρμόστηκε αυτό που δεν μπορεί να εφαρμοστεί στον Ηρακλή δεν μιλάμε για ισονομία».

Και κατέληξε: «Η αθλητική Θεσσαλονίκη αυτό που πρέπει να επιδιώκει, χωρίς την οπαδοποίηση, είναι να ξαναγίνει αθλητομάνα».