Η πιλοτική εφαρμογή του «Video Referee» στο ελληνικό πρωτάθλημα με έξοδα της UEFA πρόκειται να δρομολογηθεί αμέσως μετά τις εκλογές της ΕΠΟ.

Όπως γράφει η εφημερίδα «Sport Day», το Instant Replay του ποδοσφαίρου ή αλλιώς «Video Referee» πρόκειται να εφαρμοστεί πιλοτικά από το Μουντιάλ της Ρωσίας, ενώ ήδη σε κάποιες διοργανώσεις χρησιμοποιείται με στόχο να αποφεύγονται τα σοβαρά λάθη από τους διαιτητές.

Μάλιστα μετά τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και το λάθος του βοηθού Καλφόγλου στο γκολ του Ενρίκε, ο Ιβάν Σαββίδης ζήτησε με επιστολή του στην Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της ΕΠΟ να εφαρμοστεί η χρήση του βίντεο στο ελληνικό ποδόσφαιρο και είναι διατεθειμένος να γίνει με δικά του έξοδα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Sport Day» η FIFA σκοπεύει να δώσει την ευκαιρία στην Ελλάδα να μπει στο πιλοτικό πρόγραμμα, μαζί με τα πρωταθλήματα της Ρωσίας και της Πορτογαλίας, για τη χρησιμοποίηση του «Video Referee» αρκεί οι εκλογές στην ΕΠΟ να γίνουν στις προβλεπόμενες ημερομηνίες.

Το κόστος του προγράμματος θα το αναλάβει συνολικά η UEFA, ενώ θα υπάρξει ειδική συνεργασία με τη Nova και παράλληλα θα εκπαιδευτούν οι διαιτητές που θα παρακολουθούν τον αγώνα σε μόνιτορ. Βέβαια πρέπει να φιξαριστούν ορισμένες λεπτομέρειες, όπως πότε θα χρησιμοποιείται και αν οι ομάδες θα έχουν δικαίωμα να ζητάνε τη χρήση βίντεο.

Στόχος είναι το πρόγραμμα να εφαρμοστεί σε όλα τα ματς του ελληνικού πρωταθλήματος, το αργότερο μέχρι τον επόμενο Δεκέμβρη, αφού πρώτα δοθεί η άδεια από την επιτροπή κανονισμών της FIFA.