Για τον ΠΑΟΚ, το ελληνικό πρωτάθλημα, την Εθνική Ελλάδος, αλλά και τη δική του νέα σταδιοδρομία ως προπονητής μίλησε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στην ΕΡΑ Σπορ.

Αναλυτικά μίλησε:

Για το αν του λείπουν οι αγωνιστικοί χώροι: «Το παιχνίδι υπάρχουν στιγμές που μου λείπει, αλλά πρέπει να είμαστε ρεαλιστές, να αντιμετωπίζουμε την πραγματικότητα και να κοιτάμε μπροστά. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω γυρίσει σελίδα, παρακολουθώ και είμαι κοντά στο ποδόσφαιρο με τον τρόπο που έχω επιλέξει να είμαι. Δεν θα έλεγα ότι μου λείπει το ποδόσφαιρο, οι στιγμές όμως έρχονται στο μυαλό μου, που σκέφτομαι πως θα ήθελα να παίξω ένα παιχνίδι. Γενικά όμως ο αθλητισμός και το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, δεν είναι απλά ένα παιχνίδι, χρειάζεται ολόκληρη προετοιμασία».

Για το φετινό πρωτάθλημα της Super League: «Το προϊόν μας δεν πρέπει να το υποτιμάμε, πρέπει να το εκτιμάμε και να το ανεβάσουμε ο καθένας από το πόστο του. Δεν πρέπει να σκοτώνουμε αυτό που μας δίνει χαρά, που δίνει δουλειά σε κάποιους ανθρώπους, όλο αυτό που γίνεται, είναι αυτοκαταστροφικό. Είμαι αισιόδοξος, το φετινό πρωτάθλημα ήταν ανταγωνιστικό μέχρι τέλους και υπήρχε ενδιαφέρον. Καλό είναι να βλέπουμε μισογεμάτο το μπουκάλι κι όχι μισοάδειο».

Σε περίπτωση πρότασης του ΠΑΟΚ για τον πάγκο: «Είναι μία υποθετική ερώτηση, οπότε δεν θα ήθελα να απαντήσω υποθετικά. Επέλεξα να παρακολουθώ τα σεμινάρια προπονητικής, γιατί είναι το άθλημα που αγαπώ και ασχολήθηκα, ενώ ήθελα να δω πως είναι τα πράγματα από την άλλη πλευρά, του προπονητή. Παρακολουθώντας ένα σεμινάριο δεν γίνεσαι προπονητής, προπονητής γίνεσαι με την πάροδο του χρόνου, αποκτώντας εμπειρίες και δεν σημαίνει πως ένας ποδοσφαιριστής που δεν έπαιξε σε υψηλό επίπεδο δεν μπορεί να γίνει καλός προπονητής, ενώ ισχύει και το αντίθετο. Δεν έχω κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μου, το μέλλον μου είναι άγνωστο, δεν υπάρχει κάποια πρόταση».

Για τον αν πηγαίνει στην Τούμπα: «Δεν είναι κάτι που με φοβίζει ή δεν θέλω. Παρακολουθώ την ομάδα από την τηλεόραση, πιστεύω πως κάποια στιγμή θα πάω στην Τούμπα. Μπορώ να πάω οποιαδήποτε στιγμή, δεν υπάρχει θέμα. Μου αρέσει να παρακολουθώ το πρωτάθλημα με ηρεμία σπίτι μου με την οικογένεια μου. Ο ΠΑΟΚ μετά από χρόνια κέρδισε έναν τίτλο, χάρηκε ο κόσμος ήταν κάτι που το χρειαζόταν. Η ομάδα έχει μεγαλώσει, διεκδικεί με περισσότερες αξιώσεις τίτλους και ελπίζω να έρθει κι ένα πρωτάθλημα».

Για το παιχνίδι της Εθνικής με τη Βοσνία: «Έχει δείξει η Εθνική ότι μπορεί να τα καταφέρει. Στην Αθήνα έγινε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, η Βοσνία έδειξε την ποιότητα της, όμως καταφέραμε και πήραμε την ισοπαλία. Είναι πολύ δύσκολο το παιχνίδι για μας, αλλά μπορούμε να κερδίσουμε. Το ματς είναι μεγάλης σημασίας και εύχομαι να πάρουμε τη νίκη και να ζήσουμε ξανά μεγάλες στιγμές».