Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι «Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού Βορείου Ελλάδας 2017».

Περισσότεροι από 250 εργαζόμενοι και εργαζόμενες από εταιρείες και οργανισμούς της Βορείου Ελλάδας είχαν την ευκαιρία να αθληθούν μαζί με συναδέλφους, συνεργάτες και καλούς φίλους. Στη διοργάνωση που έλαβε χώρα για πρώτη φορά χώρα στη Βόρεια Ελλάδα και, πιο συγκεκριμένα, στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Πανοράματος, οι εργαζόμενοι είχαν την ευκαιρία να διαγωνιστούν σε έξι αθλήματα (ομαδικά και ατομικά) και νικητές ήταν όλοι, αφού οι αγώνες εξελίχθηκαν σε μια μεγάλη γιορτή, τόσο για τους αγωνιζόμενους, όσο και για τις οικογένειες τους. Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, ο κόσμος δεν έχασε το κέφι του και διαγωνίστηκε με πολύ μεγάλη χαρά για τη συμμετοχή.

Παρών στην Τελετή Έναρξης ήταν και ο Γενικός Γραμματέας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Εργασιακού Αθλητισμού (WFCS) κος Musa Lami, ο οποίος στον χαιρετισμό που απηύθυνε, δήλωσε πανευτυχής για την επιτυχία της διοργάνωσης.

«Είναι χαρά μας να βλέπουμε τόσους ανθρώπους να λαμβάνουν μέρους σε μια τέτοια διοργάνωση και να έχουν μαζί τις οικογένειες τους. Αξίζουν συγχαρητήρια στους Έλληνες και δεν σας κρύβω πως αυτό είναι κάτι που θα λάβουμε σοβαρά υπόψη μας, ενόψει της απόφασης για τη ανάθεση της διοργάνωσης των 3 ων Παγκόσμιων Αγώνων Εργασιακού Αθλητισμού που θα διεξαχθούν το 2020, για την οποία έχει υποβάλλει υποψηφιότητα ο HOCSH».

Από τη δική του πλευρά, ο πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Εργασιακής Άθλησης και Υγείας, Νίκος Κερασοβίτης, δήλωσε: «Είναι χαρά και τιμή να διοργανώνουμε τους 1 ους Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού στη Βόρεια Ελλάδα. Είναι μια διοργάνωση που επιδίωξη μας είναι να γίνει θεσμός. Οι δράσεις αυτές του Οργανισμού έχουν ως στόχο τη βελτίωση της υγείας των εργαζομένων, μέσα από αθλητικές εκδηλώσεις, στο πλαίσιο του εργασιακού περιβάλλοντος. Είμαστε χαρούμενοι που το πετύχαμε. Τα αποτελέσματα αποδεικνύουν ότι ο εργασιακός αθλητισμός έχει μπει στη ζωή των εργαζομένων».

Διοργανωτής των Αγώνων Εργασιακού Αθλητισμού Βορείου Ελλάδας ήταν ο Ελληνικός Οργανισμός Εργασιακής Άθλησης και Υγείας (Hellenic Organization for Company Sport & Health – HOCSH). Ο Ελληνικός Οργανισμός Εργασιακής Άθλησης και Υγείας (Hellenic Organization for Company Sport & Health – HOCSH) είναι ένας μη κερδοσκοπικός φορέας με σκοπό τη βελτίωση της υγείας των εργαζομένων, μέσα από αθλητικές, ψυχαγωγικές και επιμορφωτικές ενέργειες, στο πλαίσιο του εργασιακού περιβάλλοντος.