Στα άκρα φαίνεται πως οδηγείται η κόντρα μεταξύ του Τούρκου σέντερ των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, Ενές Καντέρ, με την τουρκική κυβέρνηση και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης τον 25χρονο NBAer.

Το διαβατήριο του Ενές Καντέρ πριν από λίγες ημέρες ακυρώθηκε, αλλά αυτό δεν είναι το μοναδικό άσχημο μαντάτο για τον Τούρκο, καθώς θεωρείται πλέον φυγόδικος και κατηγορείται πως είναι «μέλος ένοπλης τρομοκρατικής οργάνωσης».

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων «Reuters» μάλιστα αναφέρει πως έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τον σέντερ των Θάντερ, ο οποίος μεταξύ άλλων κρίθηκε πως χρησιμοποιούσε μία εφαρμογή της οργάνωσης του Γκιουλέν. Επίσης, απαρατήρητες δεν πέρασαν και οι αναρτήσεις τους στα σύγχρονα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τον ίδιο πάντως να δείχνει πως δεν έχει πτοηθεί.

«Δεν μπορείτε να με πιάσετε. Μην σπαταλάτε την αναπνοή σας. Θα έρχομαι με την δική μου θέληση για να φτύνω στα άσχημα και μισητά πρόσωπά σας», έγραψε ο Ενές Καντέρ στο twitter, o οποίος είχε χαρακτηρίσει τον πρόεδρο της Τουρκίας, "Χίτλερ".