Ολοκληρώθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης των ΠΑΟΚ και ΑΕΚ για τα επεισόδια στον τελικό του Κυπέλλου, από Παρασκευή η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ. Με φιλάθλους κόντρα στον Παναθηναϊκό ο ΠΑΟΚ.

Δεν θα ανακοινωθεί σήμερα η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ για την τιμωρία του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ λόγω των επεισοδίων μεταξύ υποστηρικτών τους, αλλά και με τις αστυνομικές δυνάμεις, πριν την έναρξη του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου, κάτι το οποίο πρακτικά σημαίνει ότι ο Δικέφαλος του Βορρά θα υποδεχθεί με τους φιλάθλους του τον Παναθηναϊκό για την 6η αγωνιστική των Play Offs της Super League (31 Μαΐου), καθώς δεν μεσολαβεί το απαιτούμενο πενθήμερο ανάμεσα στις δύο ημερομηνίες.

Παρόντες από πλευράς ΠΑΟΚ ήταν ο Μάκης Γκαγκάτσης και οι δικηγόροι Λάμπρος Μπίρδας, Αχιλλέας Μαυρομμάτης. Την ΑΕΚ εκπροσώπησαν ο Μηνάς Λυσάνδρου και η δικηγόρος Έλλη Ρίζου, παρευρέθηκε επίσης ο νομικός της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννης Κάρμης λόγω της παρέμβασης των Πρασίνων.

Η κατάθεση του παρατηρητή ραδιοτηλεοπτικών του τελικού Κυπέλλου, Κωνσταντίνου Νίκα, ήταν σχετικά επιβαρυντική για τους δύο συλλόγους: «Τα επεισόδια καθυστέρησαν την άφιξη των ομάδων στο γήπεδο. Όταν συνέβαιναν τα επεισόδια οι ομάδες δεν είχαν έρθει ακόμα. Δεν είπα ότι οι οπαδοί μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο. Άνοιξαν οι πόρτες της κερκίδας αλλά δεν είδα αν μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο. Στα επίσημα του γηπέδου υπήρξαν επίσης επεισόδια. Υπήρξαν τραυματισμοί, περίπου στις 6:30 με 7 παρά παρενέβη η αστυνομία. Βγήκαν οι παίκτες στον αγωνιστικό χώρο για να ηρεμήσουν τους φιλάθλους».

«Δεν είχε προβλέψει η αστυνομία να κλείσει την αερογέφυρα. Είχε μόνο ένα συρμάτινο αγκάθι που εύκολα γκρεμίστηκε από τους οπαδούς. Τα επεισόδια εκεί ξεκίνησαν 6:35. Η αστυνομία παρενέβη και σταμάτησε τα επεισόδια στις 6:53. Ο λόγος της καθυστερημένης έναρξης του αγώνα ήταν η σύσκεψη. Μας ταλαιπώρησε η σύσκεψη και δεν βρίσκαμε και τον ταξίαρχο. Μετά την έναρξη του αγώνα δεν έγινε κανένα επεισόδιο, μόνο μια μικροπαρεξήγηση στα επίσημα, αλλά έληξε αμέσως. Μέσα στον αγωνιστικό χώρο δεν έγινε κανένα επεισόδιο. Έγινε μόνο στην πόρτα της κερκίδας, στην περίφραξη του αγωνιστικού χώρου, πριν τον στίβο.

Από το πορτάκι της κερκίδας, μπροστά στο στίβο, δεν μπόρεσαν να μπουν μέσα στον αγωνιστικό γιατί υπήρχε εκεί η ασφάλεια των ομάδων. αλλά και η αστυνομία. Η αποστολή του ΠΑΟΚ δεν άργησε λόγω των επεισοδίων. Καθυστέρησε γιατί κόλλησε το πούλμαν, επειδή είχε παρκαρισμένα αυτοκίνητα και αναγκάστηκαν να επιβιβαστούν σε βαν για να έρθουν στο γήπεδο. Αν δεν υπήρχε το επεισόδιο στην αερογέφυρα θα ήταν ένας πολύ καλός τελικός. Στις 20:44, όταν μπήκαν οι ομάδες στο γήπεδο, δεν υπήρξε κανένα απολύτως επεισόδιο», κατέθεσε ο τρίτος παρατηρητής του τελικού, Γιώργος Χατζησάρογλου.

«Σε έναν τελικό κυπέλλου η εταιρία σεκιούριτι δεν είναι της γηπεδούχου ομάδας, είναι της ΕΠΟ. Η καταλληλότητα του γηπέδου δεν είναι της γηπεδούχου ομάδας, είναι της ΕΠΟ. Η διανομή των εισιτηρίων δεν είναι της γηπεδούχου ομάδας, είναι της ΕΠΟ. Υπήρχε πολύ κακή οργάνωση, που δεν είναι ευθύνη των ομάδων, είναι της ΕΠΟ. Και είναι άδικο να ρίχνουμε όλη την ευθύνη στις ομάδες. Ακατανόητες αποφάσεις να μην υπάρχει αστυνομία στην αερογέφυρα. Όλες οι διμοιρίες ήταν από κάτω. Η δίωξη είναι copy paste η έκθεση της αστυνομίας. Λέμε για το τι δεν έκαναν καλά οι ομάδες! Πού; Σε έναν αγώνα που δεν διοργάνωναν οι ομάδες. Δεν μπορούμε να έχουμε ευθύνη για τα επίσημα, όταν αυτός ο τομέας των εξεδρών ανήκε στην ΕΠΟ που είχε 2.600 προσκλήσεις. Οι φίλαθλοι της ΑΕΚ αποχώρησαν ειρηνικά, παρά το αίσθημα της αδικίας λόγω του γκολ οφσάιντ», ανέφερε ο Μηνάς Λυσάνδρου της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Από την πλευρά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ο Μάκης Γκαγκάτσης ξεκαθάρισε ότι συμφωνεί απολύτως με τη δήλωση του κ. Λυσάνδρου και προσέθεσε: «Όλα τα περιστατικά είχαν τελειώσει μέχρι τις 6:50. Η ΑΕΚ έφτασε στις 7:15, ο ΠΑΟΚ στις 7:25. Καταδικαστέα όλα τα επεισόδια που έγιναν. Κανείς μας δεν αισθάνεται υπερήφανος. Αλλά δεν μπορούν να έχουν ευθύνη οι ομάδες».

Ο δικηγόρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Κάρμης, είπε στην αγόρευσή του ότι «σέβομαι την κοινή προσπάθεια ΑΕΚ και ΠΑΟΚ να μειώσουν τις συνέπειες. Τα επεισόδια όμως ήταν εξαιρετικά εκτεταμένα, από δικούς τους φιλάθλους. Δεν μπορούμε να ρίχνουμε το φταίξιμο στην ΕΠΟ. Η ΕΠΟ δεν έχει οπαδούς. Αν για ένα κουτάκι μπύρας δημιουργείται αποστροφή για το ποδόσφαιρο, φανταστείτε τι αποστροφή δημιουργούν τα γεγονότα του τελικού. Να επιβληθούν ποινές με την ίδια αυστηρότητα με την οποία επιβάλλονται στον Παναθηναϊκό».

Ο πρόεδρος της Πειθαρχικής Επιτροπής έκανε σαφές ότι δεν πρόκειται να βγει απόφαση σήμερα λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης και πλέον η ετυμηγορία της Δικαιοσύνης για τα επεισόδια στον τελικό του Κυπέλλου αναμένεται από την Παρασκευή και έπειτα, κάτι το οποίο ουσιαστικά σημαίνει ότι η τιμωρία έδρας που οπωσδήποτε θα επιβληθεί σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ θα εφαρμοστεί στις πρώτες αγωνιστικές της σεζόν 2017-18.

Πηγή: sdna.gr