Σε μία σπουδαία κίνηση προέβη ο ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Σίτι, Γιάγια Τουρέ, ο οποίος αποφάσισε να να διαθέσει από κοινού με τον μάνατζερ του, Ντιμίτρι Σέλουκ, 100.000 λίρες, για την ενίσχυση των θυμάτων της βομβιστικής επίθεσης στο Manchester Arena, στην οποία 22 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανάμεσά τους πολλά παιδιά και 59 τραυματίστηκαν.

«Ο Γιάγια και εγώ θέλουμε να βοηθήσουμε. Συζητήσαμε το πρωί για αυτό που συνέβη και με ρώτησε τι πιστεύω ότι πρέπει να κάνουμε. Συμφωνήσαμε να δωρίσουμε από 50.000 λίρες για την ενίσχυση των θυμάτων αυτού του απαίσιου εγκλήματος», είπε ο μάνατζέρ του.

«Εμείς που έχουμε την τύχη να δουλεύουμε κάθε ημέρα το ποδόσφαιρο το κάνουμε χάρη στη γενναιοδωρία των φιλάθλων σε όλο τον κόσμο. Ο Γιάγια είναι από την Ακτή Ελεφαντοστού, εγώ είμαι Ρώσος. Δεν έχει σημασία. Σήμερα είναι μία ευκαιρία για εμάς τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου να βοηθήσουμε», πρόσθεσε ο μάνατζερ. «Ο γιος μου είναι 8 ετών και δεν μπορώ να φανταστώ τον πόνο και την οδύνη που νιώθουν οι γονείς της Σάφι Ρόουζ Ρούσσος», πρόσθεσε, αναφερόμενος στην 8χρονη που έχασε τη ζωή της στην επίθεση.