Στους “8” το Βέλγιο με επίδειξη δύναμης και 4άρα στην Ουγγαρία

|
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ

Το Βέλγιο πέτυχε την πιο ευρεία νίκη του Euro 2016 μέχρι στιγμής, συντρίβοντας με το εμφατικό 4-0 την Ουγγαρία στο γήπεδο της Τουλούζ. Προκρίθηκε έτσι πανηγύρικα στην προημιτελική φάση, αποδεικνύοντας πως με το ρόστερ υψηλού επιπέδου που διαθέτει μπορεί να στοχεύει ακόμη και σε κατάκτηση του τροπαίου. Επόμενο εμπόδιο για τους Βέλγους στη φάση των “8” του τουρνουά, η Ουαλία. 

Η ομάδα του Μαρκ Βίλμοτς μπήκε δυνατά από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, δείχνοντας επιθετικές διαθέσεις για να “καθαρίσει” από νωρίς το ματς και την πρόκριση. Άνοιξε το σκορ με τη συμπλήρωση 10 λεπτών παιχνιδιού χάρη σε κεφαλιά του Αλντερβάιρελντ. Στη συνέχεια εξακολουθούσε να κυριαρχεί απόλυτα στον αγωνιστικό χώρο και στο 35΄ είχε δοκάρι σε εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Ντε Μπράινε. 

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου οι Ούγγροι προσπάθησαν να απειλήσουν παίρνοντας μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και χάνοντας 2-3 αξιόλογες ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν. Ωστόσο, στο 78΄ ο Μπατσουαγί “καθάρισε” τη νίκη για το Βέγλιο λίγο μετά την είσοδό του στο ματς ως αλλαγή, μετά από ασίστ πάρε-βάλε του Αζάρ. Δύο λεπτά αργότερα, στο 80΄, ο μεσοεπιθετικός της Τσέλσι έδειξε την κλάση του διαμορφώνοντας το 3-0 με φοβερή ατομική ενέργεια και άψογο τελείωμα. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων (91΄), ο Καράσκο έγραψε το τελικό 4-0 για το Βέλγιο που απέκλεισε με εντυπωσιακή επικράτηση την Ουγγαρία, η οποία υπέστη την πρώτη της ήττα στο τουρνουά.

Συνθέσεις:

ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Κίραϊ, Κάνταρ, Γκούζμιτς, Γιούχας (80′ Μπέντε), Λανγκ, Νάγκι, Γκέρα (46′ Έλεκ), Πίντερ (75′ Νίκολιτς), Λόβρεντσιτς, Τζούτζακ, Σάλαϊ.

ΒΕΛΓΙΟ: Κουρτουά, Μουνιέ, Αλντερβάιρελντ, Βερμάλεν, Βερτόνχεν, Ναϊνγκολάν, Βιτσέλ, Ντε Μπράινε, Μέρτενς (70′ Καράσκο), Αζάρ (81′ Φελαϊνί), Λουκακού (76′ Μπατσουαγί).

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.