Οι αναρτήσεις του Γιώργου Σαββίδη μέσω instragram έχουν προκαλέσει πολλές αντιδράσεις και ο ίδιος με σημερινές τοποθετήσεις, μέσω συνέντευξής του σε ρεπόρτερ του ΠΑΟΚ, προσπαθεί να εξηγήσει το σκεπτικό του και να δείξει ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα με τον Πανιώνιο, όπως φάνηκε σε όσους διάβασαν μία πρόσφατη ανάρτησή του. Επίσης, μίλησε για την αγάπη του για τον ΠΑΟΚ, για τις αντιδράσεις του μετά από ήττες και νίκες, ενώ τέλος μίλησε και για τον πατέρα του, Ιβάν Σαββίδη.

Aναλυτικά όλα όσα αναφέρει:

- Είστε ένας άνθρωπος που ζείτε έντονα τους αγώνες. Πότε θυμάστε να ξεκινάει η αγάπη σας για τον ΠΑΟΚ;

Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, η οικογένειά μου ήταν πάντα άρρωστη με τον ΠΑΟΚ. Πρώτες συνειδητές εντυπώσεις από την ομάδα ανήκουν στην περίοδο, κατά την οποία έμενα με τη θεία μου στο Κιλκίς, όντας μαθητής Α' δημοτικού. Αργότερα, από την ηλικία των 12 και μετά, έγινα πραγματικός φίλαθλος. Όταν μέναμε στη Ρωσία, δεν είχαμε τη δυνατότητα να πηγαίνουμε στο γήπεδο ή να βλέπουμε τα ματς τακτικά στην τηλεόραση, αλλά εγώ πάντα ήξερα το σκορ του προηγούμενου αγώνα, τη σύνθεση της ομάδας, τη βαθμολογία. Έβλεπα προσεκτικά τα ματς, στα οποία έπαιζαν ο Γκαρσία, ο Βιειρίνια και ο Μουσλίμοβιτς..

Και σήμερα ο ΠΑΟΚ είναι αυτό που ενώνει την οικογένειά μας. Πάντα αντιμετωπίζουμε με πολύ συναίσθημα και τις νίκες και τις ήττες της ομάδας: πάντα συζητάμε στο τηλέφωνο, εάν είμαστε μακριά ο ένας από τον άλλο, χαιρόμαστε, μαλώνουμε, αναλύουμε, ονειρευόμαστε..

- Πως αντιδράτε μετά από νίκες και κυρίως μετά από ήττες;

Κάθε νίκη του ΠΑΟΚ είναι γιορτή και ευφορία, είναι ένα ανεπανάληπτο συναίσθημα ένωσης με το μεγάλο κίνημα του ΠΑΟΚ, τους φιλάθλους και τους ποδοσφαιριστές. Είναι δύσκολο να μεταφερθεί με λόγια. Αντιμετωπίζω πολύ συναισθηματικά και τις ήττες. Μερικές φορές αυτά τα συναισθήματα μετατρέπονται σε posts στα social media... Όταν η ομάδα χάνει, έχω ανάγκη να μείνω μόνος μου, δεν μπορώ και δε θέλω να μιλήσω με κανέναν, γιατί είμαι απορροφημένος με τις σκέψεις του αγώνα που πέρασε, με την ανάλυση αυτού που συνέβη.

- Πολλοί λένε ότι σύντομα θα αναλάβετε διοικητική θέση στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Είναι αλήθεια;

Αφήστε τους να μιλάνε.

- Πολύ συχνά απευθύνετε μέσω των social media μηνύματα στον κόσμο. Ποιά είναι η σχέση σας μαζί του;

Επειδή το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου το περνάω έξω από την Ελλάδα και δεν έχω ζωντανή επαφή με τον κόσμο του ΠΑΟΚ, τα social media είναι η δυνατότητα να δημιουργήσω και να κρατήσω έναν διάλογο με τους φιλάθλους. Μου αρέσουν τα συναισθήματα που γεννιούνται σ' αυτή την ατμόσφαιρα, είμαι ο ίδιος φίλαθλος. Αυτές οι αξίες είναι κοντά σε μένα. Δε μιλάω μόνο με τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ. Πάντα θα απαντήσω σε ερώτηση, εάν βέβαια υπάρχει κανονικός διάλογος, φιλάθλου οποιασδήποτε άλλης ομάδας. Αντιμετωπίζω με μεγάλο σεβασμό το οπαδικό κίνημα σας φαινόμενο, ανεξάρτητα από το ποια ομάδα υποστηρίζουν αυτοί οι οπαδοί. Το μοναδικό που δε μ' αρέσει είναι η εκμετάλλευση του οπαδικού κινήματος, οι προβοκάτσιες και το βρώμικο παιχνίδι.

- Η τελευταία σας ανάρτηση στο instagram προκάλεσε αντιδράσεις κυρίως στους φίλους του Πανιωνίου. Θέλετε να το σχολιάσετε;

Σίγουρα πρέπει να σχολιάσω, γιατί με μεγάλη απογοήτευση διαπιστώνω ότι μέρος των φιλάθλων δεν ερμήνευσε σωστά αυτό που γράφτηκε. Σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να θίξω τον Πανιώνιο. Είμαι πολύ στενοχωρημένος γι' αυτό που έγινε. Πόσο μάλλον, όταν γνωρίζω για τις πολύ καλές σχέσεις και επικοινωνία μεταξύ των οπαδών των ομάδων μας.
Ξέρετε, όταν ήμουν στη Νέα Σμύρνη, αισθανόμουν σαν στο σπίτι μου, αισθανόμουν τη συμπάθεια, την ευγένεια και την καλοσύνη προς το πρόσωπό μου. Αυτό για μένα έχει μεγάλη αξία.

Αυτή η ανάρτηση ήταν μάλλον ένα σύνθημα προς την ομάδα μας, προσπάθεια να τους τονώσω για τη νίκη στον επόμενο αγώνα.

- Θα θέλατε να μας περιγράψετε τον Ιβάν Σαββίδη όπως εσείς τον γνωρίζετε; Είναι διαφορετικός από αυτό που βλέπει ο κόσμος από εκείνον;

Φοράει παντελόνια (μίλησε ελληνικά). Πάντα φτάνει μέχρι το τέλος αυτό που ξεκίνησε.