Πριν από 2,5 μήνες, η σωτηρία έμοιαζε ανέφικτη. Η Τουλούζ βρισκόταν 10 βαθμούς κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού και κανείς δεν της έδινε τύχη.

Εκτός από έναν... τρελό, τον Πασκάλ Ντιπράζ ο οποίος άφησε την καρέκλα του σχολιαστή στο Canal+ και ανέλαβε την 1η Μαρτίου να πάρει την καυτή πατάτα στα χέρια του.

Σταδιακά, το όνειρο άρχισε να ζωντανεύει. Λίγο πριν το εκτός έδρας ματς της τελευταίας αγωνιστικής στην έδρα της Ανζέ, η ομάδα της Νότιας Γαλλίας κρατούσε την τύχη στα χέρια της. Με νίκη παρέμενε στην κατηγορία. Λίγο πριν από το παιχνίδι, ο Πασκάλ Ντιπράζ κλείνει την ομάδα του στα αποδυτήρια για μία επική ομιλία (την οποία τη συνόδευσε και με ένα βίντεο ευχών από φιλάθλους της ομάδας), που γέμισε κίνητρο αλλά και δάκρυα τα μάτια των παικτών του.

Το ματς όμως δεν εξελίσσεται καλά. Η Ανζέ προηγείται και το 1-0 μένει ως το ημίχρονο, αφού η Τουλούζ χάνει πέναλτι. Ο Ντιπράζ παίρνει πάλι τον λόγο: «Ακούστε με γαμώτο! Πρώτη φορά πάτε στο ημίχρονο πίσω στο σκορ; Υπάρχει κάποιος που να μην έχει γυρίσει ματς από εσάς; Υπάρχει έστω και ένας; Βγείτε έξω και γυρίστε το παιχνίδι!».

Όπως κι έγινε με την Τουλούζ να παίρνει τη νίκη (3-2), να σώζει την κατηγορία και την παρακάτω ομιλία να μένει στην ιστορία του γαλλικού, αλλά και ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Δείτε το βίντεο του sdna.gr: