Ολοκληρώθηκε στο Δήμο Παύλου Μελά, λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου, μια από τις πλέον απαραίτητες για την ασφάλεια και υγιεινή των πολιτών ενέργειες, η αποψίλωση – καθαρισμός των νησίδων στις κεντρικές οδικές αρτηρίες μεγάλης ταχύτητας.

Το Τμήμα Περιβάλλοντος, Ανακύκλωσης και Πρασίνου με τους απασχολούμενους κοινωφελής εργασίας πεντάμηνης σύμβασης αναβάθμισαν το δημόσιο χώρο και συγκεκριμένα τις νησίδες των οδών Καραολή & Δημητρίου, Ιατρού Γωγούση, Λεωφόρου Δενδροποτάμου και Λαγκαδά.

Νησίδες που όπως συχνά συμβαίνει στους κεντρικούς άξονες της χώρας, παρουσιάζουν εικόνα εγκατάλειψης και αποτελούν εστίες μόλυνσης για τη δημόσια υγεία, καθώς οι διερχόμενοι οδηγοί αλλά και πεζοί πολίτες τις χρησιμοποιούν ως σκουπιδοτενεκέδες για να πετάξουν πλαστικά ποτήρια από καφέ, πλαστικές σακούλες με σκουπίδια και γόπες από τσιγάρα.

Νησίδες που έχουν υψηλά προστατευτικά τα οποία δυσκολεύουν την πρόσβαση για καθαρισμό ενώ παρεμποδίζουν και την ασφαλή διάβαση του οδικού δικτύου λόγω της βλάστησης.

Κλάδεμα δένδρων και θάμνων, χειρωνακτικός καθαρισμός, αποψίλωση και απομάκρυνση των σκουπιδιών, ήταν οι απαραίτητες εργασίες που είχαν σαν τελικό αποτέλεσμα τον ευπρεπισμό των κεντρικών οδικών αρτηριών της Δημοτικής Ενότητας Σταυρούπολης.

Μάλιστα οι Υπηρεσίες του Δήμου Παύλου Μελά ανέλαβαν να διεκπεραιώσουν τις εργασίες παρά την σύγχυση που συχνά παρατηρείται καθώς χωροταξικά οι νησίδες των κεντρικών οδών ανήκουν στους δήμους, αρμόδιες όμως για τον ηλεκτροφωτισμό τους, το οδόστρωμα, τη συντήρηση και την καθαριότητα του πρασίνου, είναι οι Περιφέρειες.

Σε συνεννόηση λοιπόν με τον Δήμαρχο Παύλου Μελά Δημήτρη Δεμουρτζίδη, τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος Αθανάσιο Λαζαρίδη και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ξεπεράστηκαν τα όποια κωλύματα, ξεκίνησαν και ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις στους πιο κεντρικούς οδικούς άξονες του τόπου που διέρχονται μάλιστα μέσα από τον αστικό ιστό της Σταυρούπολης του Δήμου Παύλου Μελά.

Τις εργασίες διευκόλυναν με τη διάθεση οχημάτων για την ασφάλεια των εργαζομένων αλλά και για τη μεταφορά σκουπιδιών, το Τμήμα Διαχείρισης και Συντήρησης Οχημάτων και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Δημήτρης Αθάνατος.