Στα ημιτελικά του Κυπέλλου ο Ηρακλής! Ιστορική πρόκριση στα πέναλτι!

|
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ

Ο Ηρακλής ήταν ο μεγάλος νικητής με 4-3 στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι στη Νέα Σμύρνη, πανηγυρίζοντας το εισιτήριο της πρόκρισης για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος, μαζί με τους περίπου 700 οπαδούς του που έδωσαν βροντερό παρών. Ο «Γηραιός» θα βρεθεί στην ημιτελική φάση του θεσμού έπειτα από 14 χρόνια και όντας μάλιστα ομάδα της Football League!

Ο Κολοβός που είχε ευστοχήσει σε πέναλτι στο 18΄ ανοίγοντας το σκορ στο ματς, αστόχησε στο τελευταίο πέναλτι όπου είχε την ευκαιρεία να δώσει την πρόκριση στον Πανιώνιο. Έτσι ο Ηρακλής βρέθηκε από την κόλαση… στον παράδεισο! Ο Τσιλιανίδης ευστόχησε, ο Χουάντερσον έγινε ήρωας αποκρούοντας το πέναλτι του Κόρμπου και οι “κυανόλευκοι” είναι στους “4” της διοργάνωσης παίρνοντας μια επική, παλικαρίσια πρόκριση που θα μείνει στην ιστορία. 

Η διαδικασία των πέναλτι:

Το έχασε ο Ρομάνο, απέκρουσε ο Γιαννακόπουλος

Το έχασε ο Οικονόμου, δοκάρι

Το έβαλε ο Κυριακίδης, 0-1

Το έβαλε ο Γκέζος 1-1

Το έβαλε ο Χουάντερσον (!), 1-2 από τον τερματοφύλακα του Ηρακλή

Το έβαλε ο Φούντας, 2-2

Το έχασε ο Ζιαμπάρης, έστειλε τη μπάλα άουτ

Το έβαλε ο Γιάννου, 3-2

Το έβαλε ο Πορτουλίδης, 3-3

Το έχασε ο Κολοβός, οριζόντιο δοκάρι

Το έβαλε ο Τσιλιανίδης, 3-4

Το έχασε ο Κόρμπος, απέκρουσε ο Χουάντερσον

Ο αγώνας

Η αναμέτρηση ήταν συναρπαστική, η αγωνία «χτύπησε κόκκινο» για περισσότερα από 130 λεπτά που παίχτηκε ποδόσφαιρο και τελικά το ματς οδηγήθηκε στα πέναλτι όπου «έσπασαν καρδιές». Βέβαια αξίζει να αναφερθεί πως βάσει της συνολικής εικόνας του αγώνα ο Ηρακλής άξιζε την πρόκριση, όντας καλύτερος από το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου μέχρι το τέλος της παράτασης.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με 10 παίκτες αμφότερες για μεγάλο χρονικό διάστημα. Από το 65΄  ο Πανιώνιος καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Δημητρόπουλος, ενώ από το 74΄ ο Ηρακλής, μιας και αποβλήθηκε επίσης με δεύτερη κίτρινη κάρτα, για διαμαρτυρία, ο Περόνε. Στο ημίχρονο είχε αποβληθεί επίσης από τον πάγκο του «Γηραιού» ο Παπαδόπουλος, παρακολουθώντας τη συνέχεια του ματς από τη φυσούνα, όρθιος.

Καθοριστική φάση ακόμη για την εξέλιξη της αναμέτρησης ήταν το πέναλτι το οποίο καταλόγισε ο διαιτητής Μαντάκης στο 18΄, με το ριπλέι να δείχνει πως ο Χουάντερσον δεν ανέτρεψε τον Κολοβό. Αν σε εκείνο το χρονικό σημείο ο Κολοβός δεν άνοιγε το σκορ το ματς ίσως και να ήταν διαφορετικό. Το δεύτερο γκολ ήταν εντυπωσιακό αλλά και με τη βοήθεια της τύχης, με το σουτ του Μπουμάλ από μακρινή απόσταση να κοντράρει, με αποτέλεσμα η αλλαγή πορείας της μπάλας να μπερδέψει και να κρεμάσει τον Χουάντερσον.

Στο δεύτερο ημίχρονο ωστόσο η εικόνα του αγώνα άλλαξε με τον Ηρακλή να έχει τον έλεγχο και την υπεροχή. Υπήρξε και προσωρινή διακοπή επιπλέον, λίγο μετά τις αποβολές, λόγω ρίψης φωτοβολίδας στον αγωνιστικό χώρο από τους οπαδούς του «γηραιού». Οι γηπεδούχοι έκαναν και αναγκαστική αλλαγή τερματοφύλακα, ωστόσο γκολ δεν μπήκε.

Στην παράταση το σκηνικό ήταν το ίδιο, με τους «κυανόλευκους» να κυκλοφορούν τη μπάλα αναζητώντας το γκολ που θα τους χάριζε την πρόκριση, ενώ οι «κυανέρυθροι» έψαχναν κενούς χώρους για να απειλήσουν στις αντεπιθέσεις. Έχασαν βέβαια και μια σπουδαία ευκαιρία στο 116΄, όταν το σουτ του Φούντα από πλεονεκτική θέση πέρασε λίγο άουτ.

Στα πέναλτι ο Ηρακλής αν και βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο εκμεταλλεύτηκε τη δεύτερη ευκαιρία που του έδωσε ο Κολοβός στέλνοντας τη μπάλα στο πέναλτι που θα μπορούσε να κρίνει την πρόκριση. Ο Χουάντερσον έγινε ήρωας με την απόκρουση στην εκτέλεση του Κόρμπου και το πάρτι στις εξέδρες που συνοδεύτηκε με «όλε όλε» από τους παίκτες, ξεκίνησε.

Στοιχεία αγώνα

Πανιώνιος-Ηρακλής 2-0 (3-4 στα πέναλτι)

Προημιτελικός Κυπέλλου Ελλάδος

Γήπεδο: Νέα Σμύρνη

Γκολ: Κολοβός (πεν. 19′), Μπουμάλ (45’+2′)

Διαιτητής: Στ. Μαντάκης

Κάρτες: Γιάννου (20′), Μητρόπουλος (46′) Οικονόμου (61′), Φούντας (90’+1′), Γκέζος (104′) – Μπουκουβάλας (17′), Χουάντερσον (18′), Μπαρτολίνι (20′), Περόνε (42′), Ζιαμπάρης (70′), Λουκίνας (90’+10′), Σαραμαντάς (121′)

Κόκκινη: Μητρόπουλος (66′) – Περόνε (74′)

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μ. Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος (83′ λ. τρ. Γιαννακόπουλος), Τασουλής, Οικονόμου, Ρισβάνης, Αργυρόπουλος, Γιάννου, Κόρμπος, Μητρόπουλος, Μπουμάλ (88′ Φούντας), Ιμπαγάσα (67′ Γκέζος Κ.), Κολοβός.

ΗΡΑΚΛΗΣ (Ν. Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Ζιαμπάρης, Μπαρτολίνι, Σαραμαντάς, Ιντζόγλου (79′ Λουκίνας), Στάμου (64′ Πουρτουλίδης), Κάσσος (68′ Τσιλιανίδης), Κυριακίδης, Ρομάνο, Περόνε.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.