“Στον ΑΡΗ γινόταν οικονομικό πάρτυ”

|
THESTIVAL TEAM

Για ζημιά 2 εκατ. ευρώ στην “ΑΡΗΣ Εμπορική” έκανε λόγο…

ο Γιάννης Ψηφίδης, με συνέντευξη του σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης.

Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΡΗΣ ήταν για μία ακόμη φορά λάβρος κατά των προηγούμενων διοικήσεων της ομάδας, μίλησε για οικονομικό παρτύ, καλόντας τον Δημήτρη Ηλιάδη να “καθαρίσει” το σύλλογο από αυτά τα πράγματα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του: 

Αρχικά, τόνισε: “Θα ήταν μια πολύ σωστή κίνηση να με καλέσουν κοντά τους να τους ενημερώσω για όλα τα στοιχεία που υπάρχουν στην ΠΑΕ, εγώ είμαι στη διάθεση του ΑΡΗ. Δεν περίμενα να έρθει κανένας ουρανοκατέβατος επενδυτής, η εξέλιξη ήταν αυτή που περίμενα. Η διοίκηση που είναι θα πρέπει να κάνει όλες τις κατάλληλες κινήσεις και αυτά που έχει υποσχεθεί, να κάνει σωστή διαχείριση. Ο ΑΡΗΣ είναι μια επενδυτική προσπάθεια. Τη φετινή σεζόν θα διαχειριστεί σίγουρα έσοδα ύψους 6 εκ. ευρώ, δίχως να συνυπολογίζω τη γιορτή των 100 χρόνων της ομάδας, η οποία μπορεί να αποφέρει τεράστια έσοδα.

Η σεζόν ξεκινά τον Αύγουστο, ήδη από χτες θα έπρεπε να διενεργηθούν οι πρώτες κινήσεις. Εγώ προτείνω και μπορώ να βοηθήσω ώστε να βρεθεί ένας ισχυρός “επενδυτής” για τα 100 χρόνια του Άρη μας. Ένας μεγάλος χορηγός που θα είναι στις φανέλες όλων των ομάδων του Άρη και στον Α.Σ.  Μπορούν να γίνουν περιοδείες σε Αυστραλία, Αμερική, κ.λ.π. Να γίνουν φανέλες όπως οι πρώτες που είχε ο Άρης το 1914, έτος ιδρύσεώς του”.

Για τους Σκόρδα, Κόντη και τα χρέη της ΠΑΕ ΑΡΗΣ: “Εγώ χάρηκα πολύ που δεν βγήκε ο Σκόρδας, δεν είναι καλά ο άνθρωπος. Βγήκε, επίσης, ο κ. Κόντης και έλεγε πως τα χρέη είναι 18 εκ. ίσως και λιγότερα. Που το γνωρίζει; Εγώ που ήμουν εκεί και διοίκηση ξέρω ότι είναι 32 εκ. ευρώ. 10.800.000 είναι μόνο οι οφειλές σε παίκτες. Ας πάει να κάνει τα χρέη και 8 εκ. ευρώ με μαγικά, τι να πω;”.

Για την υπαγωγή στο άρθρο 99 και τη σπουδαιότητα αυτής: “Ήταν τεράστια επιτυχία η υπαγωγή μας στο άρθρο 99, επιτυχία των νομικών της πόλης μας. Είμαστε η πρώτη ΠΑΕ που υπάχθηκε, είναι πολύ σημαντικό. Μας θέλουν από την Αθήνα, θέλουν τον ΑΡΗ στην Σούπερ Λίγκα. Συνένεσε και η ΕΠΟ και η Σούπερ Λίγκα για το άρθρο 99. Δε γινόταν να μείνει η Θεσσαλονίκη με έναν ΠΑΟΚ, θέλει και τον ΑΡΗ της, θέλει και τον Ηρακλή της”.

Για τις ζημίες της “ΑΡΗΣ Εμπορική” και το… πάρτι που γινόταν, κατά τη γνώμη του κ. Ψηφίδη, όλα αυτά τα χρόνια: “Να ενημερώσω πως στην “ΑΡΗΣ Εμπορική”, υπάρχει ζημία 2 εκ. ευρώ! Πρέπει να κλείσει, από το 2010 έπρεπε να είχε κλείσει. Δεν είναι δυνατόν αυτά τα πράγματα να συμβαίνουν. “Ταλέντα” σαν τον Κόντη και τον Σκόρδα δεν χρειάζονται στον ΑΡΗ. Ο Κόντης έβγαλε τον ΑΡΗ στην Ευρώπη και πήραμε 5 εκ. ευρώ, αλλά 40 παίκτες που έφερε έβαλαν τον ΑΡΗ μέσα. Γινόταν οικονομικό πάρτυ στον ΑΡΗκαι ακόμη υπάρχουν κάποια… στοιχεία που κάνουν πάρτι”.

Για το μεγάλο προσωπικό που έχει ο ΑΡΗΣ και τη μη μισθοδοσία αυτού και του υπόλοιπου δ.σ. όσο ήταν στην προεδρεία ΠΑΕ ΑΡΗΣ: ” Ο ΑΡΗΣ μισθοδοτεί 35 άτομα διοίκηση και 40 άτομα αγωνιστικό τμήμα. Σε 75 άτομα δίνει μισθό ο ΑΡΗΣ. Ελπίζω αυτά να τα κόψει ο κ. Ηλιάδης, μπορεί να λειτουργήσει και με 15 άτομα διοίκηση. Ο ΑΡΗΣ είναι δύο άξονες: Το αγωνιστικό, που κέρδισε τη σωτηρία του και πάλεψε γι’ αυτήν. Το άλλο είναι το οικονομικό και το άρθρο 99. Εμείς ως δ.σ. κανείς μας δεν πήρε ούτε ένα ευρώ! Τον κ. Σπυρίδωνα, που αυτόν βρήκα μπροστά μου και αυτόν έβαλα στο αγωνιστικό, του πλήρωσα μόνο δύο φορές το τηλέφωνο”.

Για το γεγονός πως δεν έπρεπε να γίνουν εκλογές, τη μη κατάθεση δικής του υποψηφιότητας αλλά και την ψήφο… κατά Σκόρδα από τον ίδιο: “Η Κ.Μ.Α. λειτούργησε λανθασμένα. Γνωρίζετε ποιοι είναι στα ψηφοδέλτια των κ. Σκόρδα και κ. Ηλιάδη; Κατ’ εμέ, έπρεπε να να βάλει 15 άτομα η Κ.Μ.Α. που θα μπορούν να βγάλουν τον ΑΡΗ από το τέλμα. Εγώ νιώθω πολύ μικρός μπροστά στον Άρη ώστε να βάλω υποψηφιότητα. Είμαι στην διάθεση της ομάδας. Πήγα ψήφισα Ηλιάδη και κατά του Σκόρδα κυρίως. Δε γίνεται να είναι υπό κρίση λόγω του οικονομικού ελέγχου της ΝΕΧΙΑ. Είναι δυνατόν να βάζει υποψηφιότητα;”.

Τέλος, είπε: “Θέλω να πω στον κ. Ηλιάδη να “καθαρίσει” τον ΑΡΗ από αυτά τα πράγματα και να ξέρει πως έχει ένα βουνό μπροστά του. Πρέπει να γιορτάσουμε τα 100 χρόνια της ομάδας όπως πρέπει”.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.