Παρά το γεγονός πως η κουζίνα αποτελεί έναν από τους χώρους του σπιτιού που καθαρίζετε συχνά, υπάρχουν, όμως, και κάποια σημεία τα οποία ξεχνάτε να καθαρίσετε.

Δείτε ποια είναι αυτά:

Διακόπτες Οι διακόπτες της κουζίνας είναι από τα πιο βρώμικα σημεία στο σπίτι σας. Τους πιάνετε συνεχώς και πολλές φορές με λερωμένα και λαδωμένα χέρια (παραδεχτείτε ότι το κάνετε). Φροντίζετε να τα καθαρίζετε συχνά με λίγο χαρτί κουζίνας και οινόπνευμα.

Η πόρτα Εκτός από τους διακόπτες που πολλές φορές πιάνετε με λαδωμένα χέρια, πιάνετε και την πόρτα της κουζίνας. Κι αν δεν το κάνετε εσείς το κάνουν σίγουρα τα παιδιά σας. Φροντίζετε να την καθαρίζετε τουλάχιστον μια φορά το τρίμηνο.

Η καφετιέρα Εξίσου σημαντικό είναι και το καθάρισμα της καφετιέρας σας. Φροντίζετε να το κάνετε αρκετά συχνά αν δεν θέλετε μαζί με τον καφέ σας να πίνετε και βακτήρια.

Κάτω από τις συσκευές σας Αν δεν έχετε καθαρίσει ποτέ κάτω ή πίσω από το ψυγείο ή τον φούρνο ας τότε μάλλον ήρθε η ώρα να το κάνετε.

Το πλυντήριο πιάτων Ένα καλό πλύσιμο του πλυντηρίου είναι πολύ σημαντικό να γίνεται αρκετά συχνά μιας και μέσα σε αυτό πλένετε τα πιατικά σας.

Οι κουρτίνες Πότε ήταν η τελευταία φορά που πλύνατε τις κουρτίνες της κουζίνας σας; Μήπως έχετε να το κάνετε από τότε που τις βάλατε; Καλό είναι τις καθαρίζετε τουλάχιστον μια φορά το χρόνο αν όχι και συχνότερα.

Κάδος σκουπιδιών Μπορεί να βγάζετε τα σκουπίδια συχνά έξω αλλά πόσο συχνά καθαρίζετε τον κάδο σας; Μην το αμελείτε. Πλένετε τουλάχιστον μια φορά το μήνα τον κάδο σας στην μπανιέρα με νερό και σαπούνι.

Πηγή: spirossoulis.com